Standarden for FDI-fregatter er færdiggjort, og det er bemærkelsesværdigt!

Underskrivelsen den 10. oktober af en hensigtserklæring mellem Athen og Paris om erhvervelse af to FDI-fregatter (Forsvars- og interventionsfregatter), plus højst sandsynligt konstruktionen af ​​to andre i Grækenland, åbnede tekniske diskussioner om at bringe FDI tættere på militæret den hellenske flådes behov. Drøftelserne i Athen i sidste uge begynder at skitsere, hvordan den nationale flådeversion udvikler sig, og hvilke egenskaber der vil være specifikke for den græske IDF.

De strukturerende punkter i de fransk-græske diskussioner er behovet for at bevæge sig hurtigt, fordi med henblik på en potentiel rækkefølge af fire IDF langsigtede leveringsordrer skal placeres hos de berørte producenter inden den 31. januar 2020. Og for at bevæge sig hurtigt inden for rammerne af en økonomisk øvelse, der er begrænset for begge parter, er en af ​​de mest sandsynlige løsninger, at Paris står over for marginalt at udvikle National Navy-versionen .

Det bemærkes, at den nationale flådeversion af FDI udvikler sig, så den ikke længere kun har to ottedobbelte løfteraketter Sylver (VERTical Launch System). Ved lanceringen af ​​FTI-programmet (Intermediate Size Fregate), kaldet FDI siden 1. januar 2019, var den konfiguration, der blev besluttet for den franske flåde, to SYLVER A50 (2 x 8 ASTER missiler (AeroSpatial TERminal) 15 eller 30).

Fregate Defence and Intervention 2019 Defence News | CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner
De franske og græske forsvars- og interventionsfregatter (FDI) vil blive udstyret med 3 ottedobbelte SYLVER A50-raketter (24 ASTER 15/30 antiluftskytsmissiler) og 1 ottedobbelte SYLVER A70-raketter (8 MdCN-missiler). Denne konfiguration bringer dem tættere på standarderne for asiatiske flåder med tilsvarende tonnage, i modsætning til den oprindelige konfiguration (2 x SYLVER A50).

For at imødekomme det græske behov og overholde deadlines for at indgå alle langsigtede forsyningskontrakter inden 31. januar 2020, vil de eksisterende reserver, der tillader stigningen fra 2 til 4 SYLVER, blive brugt. På den anden side, og det er en overraskelse, blev de to flåder enige om den samme konfiguration for det vertikale affyringssystem og ikke om to forskellige konfigurationer med fire SYLVER løfteraketter.

Den hellenske flåde og den nationale flåde vil have en konfiguration af det vertikale opsendelsessystem baseret på:

  • 3 x SØLV A50 (24 ASTER 15/30 missiler)
  • 1 X SØLV A70 (8 MdCN-missiler).

Det skal bemærkes, at den hellenske flåde, for at have fire ottedobbelte SYLVER løfteraketter, ved at udnytte den reserve, der er fastsat i den nationale flådeversion, befinder sig i den position, at den obligatorisk anmoder om MdCN-kapaciteten, hvilket kræver integration af en SYLVER A70, i for ikke at afvige fra den indsats, som den franske flåde er parat til at gøre for at finansiere integrationsstudier. Brugen af ​​reserver til at integrere to yderligere SYLVERs vil blive muliggjort af undersøgelser, som vil bunde i at forbinde disse løfteraketter til kampsystemet og de forskellige netværk om bord.

Affyring af et Aster 15 missil fra FREMM Bretagne fra den franske flåde Forsvarsnyheder | CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner
Med 24 ASTER 15/30 antiluftskytsmissiler vil IDF have en forstærket antiluftskyts kapacitet til at imødegå angrebssalver eller en række angreb.

I det specifikke tilfælde med Frankrig forpligter det faktum at indføre en sådan konfiguration af det vertikale lanceringssystem, selv om det indebærer opfyldelse af en græsk anmodning ved at ændre den nationale version af et program med stor virkning, alt i at betragte denne kritik som en stigning i luftværnskapaciteter af den franske flådes førsteklasses anti-ubådsfregatter, fordi fregatterne i Horizon-programmet bærer 48 ASTER 15 og 30 missiler, FREMM kun 16 undtagen 32 for det særlige tilfælde af Alsace et Lorraine leveret i 2021 og 2022. Er dette en simpel sideeffekt af forhandlingerne eller rettidigt samtykke fra den franske flåde med henblik på at forberede de første større tekniske nedlukninger af FREMM?

På den anden side anmodede den græske om at tilføje, ud over ASTER 15 og 30, CAAM-missiler (Fælles anti-luft modulært missil) af MBDA, blev ikke bibeholdt. Samme skæbne for SIMBAD RC system (Remotet kontrol), som kan skyde op til to MISTRAL (MIStransportabel sile Let luftværn).

strales Oto melara 76mm Defense News | CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner
Den græske IDF vil modtage 76 mm STRALES-kanonen fra OTO Melara med øget skudhastighed og styrede granater, hvoraf flere kan affyres samtidigt. Nogle franske udenlandske direkte investeringer kunne modtage dette artilleristykke.

Det bemærkes også, at den hellenske flåde vil have et stykke på den forreste strand af sin FDI 76 mm STRALES (2004) af OTO Melara, der erstatter den tidligere version (super hurtig (1985). Det ser ud til, at den franske flåde ville have indvilliget i at adoptere dette artilleristykke. En del af de franske FDI's 76 mm skulle komme fra FREMM nr. 9, 10 og 11, hvis ordre blev annulleret, uden at leveringskontrakten med den italienske producent kunne genforhandles.

Uden valget af dette udstyr synes bekræftet, ville det ikke være overraskende, hvis FDI nr. 1, 2 og 3 fra den franske flåde modtog 76 mm Super Rapido fra FREMM nr. 9, 10 og 11, og at FDI n ° °4 og 5 modtager 76 mm STRALES som en del af en fælles ordre med den hellenske flåde, da det i alle tilfælde ville have været nødvendigt at afgive en ordre på de sidste to FDI'er fra den franske flåde, mens de truer i horisonten i midten -livsrenovering af de to fregatter i Horizon-programmet, hvis to 76 mm kanoner kunne udskiftes.

STRALES-systemet kan engagere flere angribende missiler takket være dets DART styret skal (drevet ammunition reduceret flyvetid) indtil 8000 meter med en mundingsudgangshastighed øget til 1200 ms-1 sammenlignet med 900 ms-1 for den tidligere version. Dette system har en tendens til konkurrere med CIWS (Close-In våbensystem), stort opmærksomhedspunkt for den græske flåde.

Det bemærkes også, at græske IDF'er vil modtage et system under deres konstruktion CIWS Mk15 falanks CIWS 20 mm. De vil blive taget fra fregatter af den hellenske flåde af Elli-klassen, som vil blive dekommissioneret, som optakt til optagelsen til aktiv tjeneste for den græske IDF. Disse to fregatter, der skal afvæbnes, vil måske være de ældste, medmindre andre fregatter af samme klasse er i mindre god stand, nemlig Aigaion (1993 – 2024?) og Adrias (1993 – 2026?).

Desuden vil de aeronautiske installationer af National Navy-versionen blive lidt omarbejdet og tilpasset for at tillade integration af S-70B-6 Aegean Hawk anti-ubådskrigshelikoptere, som er ansat i den græske flåde.

S70B Aegean Hawk Defense News | CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner
IDF-hangaren vil blive ændret en smule for at rumme S-70B-helikopteren Aegean Hawk i tjeneste i den hellenske flåde

De næste trin på kalenderen er i første omgang mødet i den (græske) flådes øverste råd den 25. november for at godkende – eller ej – den konfiguration, der blev aftalt under drøftelserne i Athen. Parallelt med denne procedure vil generalsekretariatet for den græske regering informere indenrigsministeriet om forløbet af drøftelserne for at meddele resultatet til det kompetente udvalg i det græske parlament.

I tilfælde af grønt lys givet af Regeringsrådet for Udenrigsanliggender og Forsvar (Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών καινας και νΥμ) DGA) og dets græske ækvivalent, Generaldirektoratet for Forsvarsinvesteringer og Forsvarsmateriel ( Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και ΕπενΓΔνΑεω kontrakten for FDI vil gennem Athen.

Der tales stadig om yderligere to udenlandske direkte investeringer i Grækenland, men deres sag ser ikke ud til at passe ind i formatet for den nuværende forhandling. De kan være omfattet af et separat program.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler