Modernisering af den mauretanske nationale flåde (2014 – 2019)

Mauretaniens nationale flåde eller flådeafdeling (oprettet den 25. januar 1966) iværksatte også, ligesom den senegalesiske nationale flåde, en femårig plan for at udvikle sine flådekapaciteter med henblik på fremtidig udnyttelse af offshoreforekomster, gas og olie. På trods af et militærbudget svarende til en tredjedel af Senegals, er Mauretanien roligt i gang med fornyelsen af ​​sin flåde med en flåde, der samlet set stadig er under dens alder.

Den gennemsnitlige vækstrate for Mauretaniens bruttonationalprodukt (BNP) mellem 1999 og 2018 lå på 4,47 % om året. I samme periode steg BNP fra 1319 millioner euro i 1999 til 4.544 millioner euro i 2018. Havet er tilgængeligt via 754 km kystlinje med udsigt over Atlanterhavet og eksklusive økonomiske zone i ét stykke er 235 km² stor. Det maritime bidrag til den mauretanske økonomi repræsenterer 000 til 6 % af BNP kun til fiskeri. Sidstnævnte ville med andre ord repræsentere op til 25 % af valutabidragets udenlandsk. Desuden vil Mauretanien drage fordel af at sætte i produktion af gasfelter af Grand Tortue Ahméyim (2022 – 2023), hvilket vil øge havets andel af den nationale økonomi. Det mauretanske militærbudget steg fra de 82,64 millioner euro (3,14 % af BNP), der blev afsat i 2009, indtil det var på 137,22 millioner euro i 2018 (3,02 % af BNP).

Den mauretanske nationale flåde er stærk med omkring 700 mand med en tendens til stigende antal: plus minimum 80 mand siden 2014). Også kaldet Department of the Navy, dets missioner drejer sig om tre hovedmissioner:

  • garantere Mauretaniens suverænitet i dets territorialfarvande og Mauretaniens suveræne prærogativer i dets eksklusive økonomiske zone;
  • sikre regulering og beskyttelse af økonomiske aktiviteter gennem overvågnings- og forureningskontrolmissioner;
  • påtage sig det ansvar, der påhviler Mauretanien med hensyn til landets internationale forpligtelser med hensyn til navigationssikkerhed og redning til søs.

Kampen mod narkotikahandel til søs har fået en ny dimension siden 2010'erne, og det samme har menneskesmugling: En rute, som migranter tager, tager fra Mauretaniens kyst for at komme ind i Europa via Spanien. DET våbenhandel er et problem på grund af de igangværende konflikter fra Vestsahara til de forskellige jihadistgrupper, der opererer i regionen. Fiskeripolitiet er af særlig betydning på grund af denne industris betydelige andel af den nationale rigdom.

El Nasr Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Brugt forsvarsudstyr
La Rapiere af PATRA-programmet (PATrouilleurs RApides) er den femte enhed i Trident-klassen, der er resultatet af dette program. Hun blev solgt ved sin færdiggørelse til fordel for Department of the Navy (Mauretanien), hvor hun har tjent siden under navnetEl Nasr (1981).

De Mauretaniens flådestyrker er decentraliseret i tre flådebaser:

Le Søværnets afdeling ligger i hovedstaden Nouakchott. Denne base ville også huse Maritime Operations Center. Og Venskabshavn i Nouakchott, administreret af Bolloré Ports (Bolloré Transport & Logistics), byder regelmæssigt enheder fra den mauretanske flåde velkommen. Denne industrihavn har 450 meter kaj og en dybgang ved kaj på 9,8 til 10,3 meter dyb. Hovedstaden nyder godt af adgang til en international lufthavn mod nord.

En anden flådebase er placeret i byen Nouadhibou som er i nord, på grænsen til Marokko (Vestsahara). By, der har sin egen lufthavn. Den mauretanske flåde har været indsat i Nouadhibou siden praktisk talt oprettelsen. Den første sten af ​​en "ny" flådebase i denne by blev stillet den 11. juli 2019 af præsident Mohamed Ould Abdel Aziz (5. august 2009 – 1. august 2019). Arbejdet vil muliggøre opførelsen af ​​et kommandocenter, en officersmesse, en moské, flere hangarer, en parkeringsplads, butikker, et sportscenter, et sundhedscenter og reparations- og vedligeholdelsesværksteder for mauretanske flådefartøjer.

En tredje flådebase er under opførelse i Ndiago, en by beliggende i den yderste sydlige del af Mauretanien, på grænsen til Senegal og mere specifikt vedmundingen af ​​Senegal-floden. Denne flod fungerer som en grænse mellem de to lande på næsten hele sin rute op til omgivelserne i Ballou (Senegal), når den krydser den maliske grænse. 1750 km lang, den har sin kilde i Republikken Guinea (Conakry).

Grundstenen til den nye flådebase blev lagt den 6. december 2016. Den får sin egen kaj, som fartøjer kan lægge til fra begge sider. Dette er et stort projekt, der omfatter dette, men også en kommerciel havn (180 meter kaj), et skibsværft (kapacitet på 70 skibe/år) plus infrastruktur til landingsfiskeri. Investeringen for det hele er 308,88 millioner euro. Projektet har til formål at udvikle flodtransport på Senegal-floden til Mali. De forskellige projekter udføres af det kinesiske firma PolyTechnology. Denne er tændt sortliste i Namibia, Nigeria, Zimbabwe og anklaget af USA for at have deltaget i "masseødelæggelsesvåben"-programmer til gavn for Syrien, Iran og Nordkorea).

Limam el Hadrami 2013 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Brugt forsvarsudstyr
Patruljemanden Limam el-Hadrami (2002) her på øvelse i 2013 ud for Senegals kyst med de britiske, liberiske og senegalesiske flåder. Denne patruljebåd blev overført af Kina til Mauretanien i 2002 fra ombygningen af ​​en tidligere Huangpu-klasseenhed. Bygningens faktiske alder kunne ikke angives.

Inden listen over bygninger vises, skal det bemærkes, at det mauretanske luftvåben har to CASA'er C-212-200 (Airbus) udstyret til missioner af maritim overvågning, eftersøgning og redning, som blev overført af den spanske regering mellem 2008 og 2011. Plus to helikoptere Z-9 (Harbin) leveret i 2003. Z-9 er den licenserede konstruktion i Kina af SA.365N.

Præsident Mohamed Ould Cheikh Mohamed Ahmed El-Ghazouani (valgt 1. august 2019) fortsætter arbejdet startet af hans forgænger, Mohamed Ould Abdel Aziz (5. august 2009 – 1. august 2019), som offentligt støttede ham under hans valgkamp. Og det var under Mohamed Ould Abdel Aziz' præsidentskab, at en femårig plan for den mauretanske nationale flådes udstyr. Imod-admiral Isselkou Ould Cheik el-Weli, direktør for den mauretanske nationale flåde siden 2009, præsenterede i juni 2014 denne femårsplan, herunderanskaffelse af to patruljebåde offshore mere end ét amfibie- og logistikfartøj. Imod-admiral Isselkou Ould Cheik el-Weli blev udnævnt til vicechef for generalstab for de væbnede styrker den 6. november 2018.

Den nuværende mauretanske flåde er udstyret af fire leverandører: Tyskland, Kina, Spanien og Frankrig. Flåde som ville være stærk 9 bygninger. Nogle kilder tæller op til 13 bygninger, men det ser ud til, at nogle ubevæbnede enheder eller enheder af fuldstændig nul militær værdi kunne komme ind på listen. Eksemplet, der kan gives, er El beige (1979 - 1995) El Vaiz (1980 – 1995) og El Kinz (1982 – 1995) af Barceló-klassen (Spanien). Ingen af ​​dem ville stadig være i tjeneste.

Ud fra et proceduremæssigt synspunkt er det endvidere Central indkøbskommission hvem der godkender eller ikke godkender de vigtigste offentlige kontrakter. Nogle af patruljebådene blev bestilt af Delegationen for Fiskeriovervågning og Havkontrol (DSPCM). Denne delegation ville ifølge visse kilder være ansvarlig for programmet for de to nye patruljebåde.

Aboubekr Ben Amer Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Brugt forsvarsudstyr
Abdou Bekr ben Amer (1994) er et offshore patruljefartøj af typen OPV 54, som tilhører samme klasse som patruljefartøjer til offentlig tjeneste Skarv (1997) Plover (1997) og Flamingo (1997) fra den franske flåde. Har en tømmerflåde, så du kan indsætte en båd.

De fem ældste mauretanske patruljebåde på åbent hav (gennemsnitsalder: 30,8 år) er:

El Nasr (nitten enogfirs). Dette er den femte enhed i Trident-klassen fra PATrouilleurs RApides (PATRA)-programmet, Rapier (Auroux skibsværft (Arcachon), solgt til Mauretanien, hvor hun har tjent siden 1981 under navnet dette navn. Det blev optaget til aktiv tjeneste i 1981. Det er 40,7 meter langt, fortrænger 148 tons ved fuld last, går op til 26 knob. , med en rækkevidde på 1500 sømil ved 15 knob med 15 dages mad og er bevæbnet med en 40 mm kanon. Den kan rumme en sekspersoners halvstiv båd på 6,2 meter. Bevæbnet af en besætning på 17 søfolk. El Nasr betyder "Sejr" på litterært arabisk.

espalmador (2010) og Alcanada (2010). Bygninger fra Conejera-klassen. De blev angiveligt overført af Spanien i 2010 til den mauretanske flåde. De blev optaget til aktiv tjeneste i 1982 inden for Armada Española. De er 32,2 meter lange, fortrænger 85 tons ved fuld last, rejser med op til 25 knob, har en rækkevidde på 1200 sømil ved 15 knob og er bevæbnet med en 10 mm Oerlikon Mk.20 kanon. Bevæbnet af en besætning på 12 søfolk.

Limam el-Hadrami (2002). Den 63 meter lange patruljebåd Limam el-Hadrami (tidligere Huangpu klasse kanonbåde omdannet til patruljebåde) blev leveret af Kina i 2002 som en del af en donation af forskelligt udstyr til en værdi af 1,7 millioner euro (2002). Han kunne have base i Nouakchott. Det bærer navnet Iman el-Hadrami, der i Mauretanien er ry for at nedstamme fra profeten Muhammed og ville have ydet afgørende bistand under erobringen af ​​højborgen Azougui (Mauretanien) som en del af de afrikanske erobringer af Almoraviderne.

Abdou Bekr ben Amer (1994). Dette er et offshore patruljefartøj af typen OPV 54 bestilt hos det franske firma Leroux et Lotz. Det tilhører samme klasse som patruljer i offentlig tjeneste Skarv (1997) Plover (1997) og Flamingo (1997) fra den franske flåde. Den blev optaget til aktiv tjeneste i 1994. Den er 54 meter lang, fortrænger 477 tons ved fuld last, rejser op til 23 knob, har en rækkevidde på 4500 sømil ved 14 knob og har ikke et artilleristykke. Den kan rumme en 6,7 meter halvstiv båd i en tømmerflåde. Bevæbnet af en besætning på 21 søfolk. Abdoubekr ben Amer var en Almoravid-konge fra det XNUMX. århundrede, som især erobrede hovedstaden i imperiet Ghana og indførte islam i regionen.

Arguin Defense News | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Brugt forsvarsudstyr
L 'Arguin (2000) er en tyskbygget fiskeripolitipatruljebåd. Det forbliver det mest imponerende fartøj (1038 tons fuldt lastet) af den mauretanske flåde, indtil den tages i brug Nimlane (2019?).

De tre seneste mauretanske patruljefartøjer til åbent hav (gennemsnitsalder: 8,3 år) er:

Arguin (2000). Det er en fiskeripolitipatruljebåd bygget i 2000 af det tyske firma Fassmer Werft (Bern) til en pris, der ville have været 1,5 millioner euro. Den blev optaget til aktiv drift i 2000. Den er 54,5 meter lang, fortrænger 1038 tons ved fuld last, kører op til 13,4 knob. Den har ikke et hovedartilleristykke. Det nød godt af en større ombygning af to måneder (juni – juli 2013) udført af Zamakona Yards skibsværft på De Kanariske Øer (Spanien). Arguin er navnet på en mauretansk sandbanke, som især husede en portugisisk fæstning (1453 – 1633).

Timbédra (2016) og Gorgol (2016). Disse er to offshore patruljefartøjer, der ligner Limam el-Hadrami (2002) bestilt i 2014 fra en kinesisk virksomhed for en sum af 34,7 millioner euro (2014). Raidco Marine havde givet et tilbud på hver 26 millioner euro for patruljebådene. Programmet har eksisteret siden 2008. De blev optaget i aktiv tjeneste den 25. maj 2016. De er 63 meter lange, fortrænger 480 tons ved fuld last og er bevæbnet med en enkeltrørsversion af den kinesiske Type 90 35 mm kanon. De kan rumme en halvstiv båd. De blev navngivet Gorgol og Timbédra til ære for henholdsvis en region i Senegal-floddalen og en lokalitet i øst i navnet "styrkelse af den nationale enhed" ifølge den tidligere præsident Mohamed Ould Abdel Aziz.

Den nye mauretanske amfibie- og logistikbygning:

Nimlane (2019?). Dette er et tanklandingsfartøj (eller Landing Skibs Tank (LST), hvilket kunne være type Type 073III eller Yudeng klasse. Det blev bestilt i marts 2016 fra Wuchang Shipbuilding Industry Group (China Shipbuilding Industry Corporation) og PolyTechnologies. Ceremonien for starten af ​​byggeriet af bygningen blev afholdt den 9. november 2017. Lanceret den 22. oktober 2018. Producentens søforsøg begyndte i januar 2019. Den har formentlig været optaget til aktiv service siden , bygningen har været til stede i Nouadhibou . Den er 97 meter lang, vil fortrænge 1750 tons ved fuld last, rejser op til 17 knob, har en rækkevidde på 1500 sømil ved 14 knob og ville være udstyret med en 76 mm kanon som hovedartilleri plus et sekundært 20 mm artilleristykke. Det ville være bemandet med en besætning på 50 søfolk. Nimlane er en landsby i det centrale Mauretanien.

Nimlane 2018 3 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Brugt forsvarsudstyr
Le Nimlane i 2018 før lanceringen. Denne bygning på 1750 tons ved fuld last bliver ved dens optagelse i aktiv tjeneste

Dens amfibiske egenskaber inkluderer evnen til at strande eller affyre to landgangsfartøjer. Bygningen kan rumme op til 250 tons udstyr, som kan fordeles som følger: enten 5 mellemstore kampvogne, 10 lette kampvogne eller 500 udstyrede tropper. Denne amfibieenhed omfatter også en helikopterplatform uden en aeronautisk hangar.

Sammenlignet med den senegalesiske nationale flåde nyder den mauretanske nationale flåde også godt af en femårig flådeplan støttet på det højeste topmøde i staten. Med et militærbudget, der er næsten tre gange mindre end Dakars, formår Nouakchott at begynde fornyelsen af ​​sin flåde med adgang til aktiv tjeneste af to offshore patruljebåde plus en amfibie- og logistikenhed. Sidstnævnte er måske ikke uafhængigt af udviklingen af ​​den senegalesiske flådes anti-shipping-kapacitet gennem erhvervelsen af ​​tre OPV 58 S.

Der er stadig en yderligere indsats, der skal gøres af Mauretanien for at kunne bevæbne sine to antagonistiske flådebaser, fordi op til fem af patruljebådene på åbent hav ud af maksimalt otte i tjeneste er forældede eller i færd med at være det. Det vil være et spørgsmål om at observere, på hvilken måde vil blive opfattet stigningen i den senegalesiske flådekapacitet af den mauretanske flåde, og hvordan dette vil påvirke flådens programmering.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler