Russiske kampvogne modtager ARENA-M anti-missil beskyttelsessystem

- Annonce -

Mens den første nye generation kampvogne T14 Armata bliver leveret i år for de russiske styrker er hovedparten af ​​panserkorpset udstyret med 3 modeller af kampvogne, alle fra den kolde krig: T72, T80 og T90. Disse pansrede køretøjer er designet mellem 70'erne og 90'erne (tallet angiver året, hvor prototypen blev udgivet: 72 for 1972, 80 for 1980 og 14 for 2014), og er tilgængelige i stort antal (mere end 2700 i drift i dag sammenlignet med 200 Leclerc i Frankrig), og er blevet moderniseret gennem årene for at rumme nye syns-, kommunikations- og beskyttelsessystemer. Således har alle kampvogne, der er i tjeneste i dag i de russiske styrker, reaktiv rustning, som reducerer effektiviteten af ​​formede ladningsgranater og missiler, og passive beskyttelsessystemer, kaldet soft-kill, som blokerer antitankmissilers styresystemer og maskerer tanken med røgbomber ved hjælp af infrarøde systemer.

Men som de oplevede i Tjetjenien i 1995 eller i Syrien for nylig, er disse systemer ikke tilstrækkelige under visse forhold, over for infanteri forankret i et bymiljø eller over for vestlige langrækkende panserværnsmissiler. Nye moderniseringsstandarder er derfor blevet udviklet for at bringe disse talrige og billige pansrede køretøjer til at have forbedret overlevelsesevne og en forstærket indgrebskapacitet. Det er de nye modellerne T72B3M, T80BVM et T90M, med nye, mere effektive reaktive rustninger, moderne infrarøde syns- og visualiseringssystemer, forstærket passiv beskyttelse og nye offensive våben. Men mere end noget andet skulle disse nye pansrede køretøjer modtage et aktivt beskyttelsessystem mod raketter og panserværnsmissiler, også kaldet hard-kill.

T 90A MBT foto010 Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
T90 er også udstyret med ARENA-systemet, selvom dette ikke er en standardvare
af T90M

Dette er nu gjort, siden billeder udgivet viser den første T72B3M udstyret med ARENA-M systemet, en moderniseret version af ARENA-systemet tilgængelig siden 1993, men ikke frigivet af budgetmæssige årsager. Den er baseret på en Doppler-radar, der overvåger næsten hele omkredsen omkring tanken, og den er ansvarlig for at detektere nærgående raketter og missiler, der repræsenterer en trussel. Når målet er blevet identificeret og klassificeret som farligt, driver systemet en af ​​de 28 antimissilammunition, som vil eksplodere mindre end 1,5 m fra dets mål, og ødelægger truslen i en tilstrækkelig afstand til at bringe det pansrede køretøj og styrkerne i fare. som ledsager ham. Således udstyrede, moderniserede russiske kampvogne ser deres chance for at overleve et missilangreb stige betydeligt. Bemærk, at disse kampvogne langt fra er "lette" mål, som vi nogle gange tror. Således overlevede en syrisk T90 under borgerkrigen adskillige TOW-missilnedslag, modvirket af tankens reaktive rustning, og var i stand til at fortsætte sin mission. Kombinationen af ​​3 beskyttelsessystemer (Reactive, Passive og Active) vil give dem meget betydelig militær magt, selv sammenlignet med de bedste vestlige kampvogne, som f.eks. Leopard 2, Abrams eller Leclerc.

- Annonce -

Faktum er, at en svale ikke laver fjeder, og et billede af en T72 udstyret med et ARENA-M-system gør det ikke til en standard for den russiske panserflåde. Med mere end $300.000 pr. system repræsenterer det faktisk en stigning på mere end 40% i prisen på at modernisere en T72B3-tank til B3M-standarden. Ved at vide, at russiske styrker er alvorligt begrænset budgetmæssigt, er det sandsynligt, at kun en del af de nye moderniserede kampvogne vil være udstyret med denne enhed, sandsynligvis de enheder, der sandsynligvis vil blive indsat i udlandet, eller elite pansrede enheder.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler