Vil Rusland overtage de vestlige flåder med Tsirkon-missilet?

Tass-agentur, der citerer kilder tæt på det nordvestlige føderale forsvarsdistrikt om, at Rusland vil fortsætte en ny test af 3M22 Tsirkon hypersonic anti-ship-missil, og dette inden årets udgang. Flere udsagn fra russiske embedsmænd, der blev fremsat i år, herunder Vladimir Putin selv, vil Tsirkon-missilet snart udstyre Gremyashchiy-korvetterne du 20385-projekt, Udaloy-ødelæggere efter modernisering (eksemplet, der er angivet, er, at ødelæggeren Marskal Shaposhnikov bliver moderniseret) samt Antey-ubåde i projekt 949-A. Faktisk designet til at kunne lanceres fra samme silo som den, der bruges til at affyre 3M54 Kalibr langtrækkende krydsermissiler et les P800 Onyx supersoniske anti-skibets missiler, kunne Tsirkon potentielt udstyre et meget stort antal russiske flådeenhederfra den lette Buyan-M-korvette til 636.3-forbedret kilo-projektbåd fregatterne 22350 Admiral Gorshkov og antallet af skibe, der moderniseres. Moskva er også klar over fordelene ved denne teknologi og har også meddelt udviklingen af ​​en forkortet version af missilet, "mini-tsirkon", der kan drives af styrede missilpatruljerskibe såvel som fly som Su-57.

Imidlertid er 3M22 Tsirkon ikke et antiskibsmissil, der simpelthen er stærkere end sin forgænger, P800 Onyx. Med en rækkevidde, der er nået til at nå 1000 km, og en hastighed på Mach 9, er missilet i stand til at give en betydelig taktisk fordel til den russiske flådes skibe mod deres vestlige kolleger, som Kinzhal hypersonisk luft-land kampraket. Faktisk er Tsirkon næsten immun mod alle anti-missilforsvar i tjeneste i vestlige flåde, lige fra antimissil-missiler til CIWS-systemer takket være dens hastighed, der meget overstiger de maksimale aflytningshastigheder, for hvilke forsvar er planlagt. Derudover reducerer denne meget høje hastighed reaktionstiden for målet eller dets ledsagelse i en sådan grad, at engagementsprocedurerne i tjeneste på vestlige skibe for tiden er utilstrækkelige til at reagere på denne trussel. Endelig overstiger dens rækkevidde i høj grad det maksimale rækkevidde for alle anti-skibsmissiler, der er i drift i Vesten.

DF26 missilforsvarsanalyse | Hypersoniske våben og missiler | Den Russiske Føderation
Det kinesiske ballistiske missil DF26 opfattes også som en stor trussel for amerikanske kapitalskibe, især luftfartsselskaber

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Analyses Défense | Armes et missiles hypersoniques | Fédération de Russie

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler