Tysklands Rheinmetall sætter ny rækkevidderekord for artilleri

Artilleri, hvad enten det er land-, flåde- eller antiluftfartøjer, ved det fornyet opmærksomhed fra de væbnede styrker i de senere år. Årsagen er enkel, tilbagevenden af ​​risikoen for konflikter mellem teknologisk avancerede nationer, at have tungt udstyr og vide, hvordan man bruger det. Derefter taler vi om "Højintensitets"-kampe, i modsætning til "Lavintensitets"-engagementer karakteriseret ved engagementer i Afghanistan, Irak, Syrien eller Mali, over for modstandere, der bruger guerillataktikker, og har hverken panser-, luftfarts- eller artilleristyrker. Da denne sidste type engagement repræsenterede størstedelen af ​​vestlige engagementer i næsten 30 år, oplevede artilleriet en periode med stagnation, med få reelle fremskridt med hensyn til ydeevne. Rusland og Kina udviklede på deres side nye systemer, som i dag er meget effektive og udkonkurrerer størstedelen af ​​vestlige systemer.

Således er den Russiske 2M19 Msta-M2 selvkørende kanoner har en rækkevidde på 29 km med standardgranater og 39 km med granater med ekstra fremdrift og laser/GLONASS-vejledning, langt over rækkevidden af ​​den amerikanske M109 Paladiner i dag begrænset til 24 km. Det samme gælder for den kinesiske PLZ-45 selvkørende kanon, nogle gange identificeret som Type 088, som rækker til 24 km med standardgranater, men kan udvide denne rækkevidde til 39 km med yderligere fremdriftsgranater, såsom Msta-M2. Hvad angår det nye 2S35 Russian Kolaitsiya, annoncerer den en rækkevidde på 70 km. I Vesten når kun CAESAR'er fra det franske firma Nexter i dag en rækkevidde på over 40 km med EFRB-skaller. Dette forklarer lanceringen af Long Range Precision Fire program, eller LRPF, som en del af den amerikanske hærs "Big 6" superprogram, der sigter mod at modernisere alle kritiske elementer for at imødegå de nye engagementskontekster i det 21. århundrede, og især "Høj intensitet".

Ny 2S33 MTSA SM2 152 mm selvkørende haubits til den russiske hærs vestlige militærdistrikt 925 001 Forsvarsnyheder | Tyskland | Artilleri
Den russiske Msta-M2 152 mm selvkørende kanon har ydeevne, der overstiger størstedelen af ​​artillerisystemer i tjeneste med vestlige styrker

I Tyskland er det industrikoncernen Rheinmetall, der koncentrerer knowhow inden for artilleri. Det er ham, der således leverer L52 JBMOU-kanonen af ​​PzH 2000 155 mm bæltevåben designet af Krauss-Maffei Wegman, som udstyrer den tyske hær såvel som 7 andre nationer, samt Rh-120 120 mm kanonen som udstyrer Leopard 2 som udruster 19 hære inklusive 11 tilhørende NATO. Og selvfølgelig har den tyske gruppe store ambitioner inden for artilleri, da den netop har slået 3 rækkevidde rekorder i hurtig rækkefølge:

  • En 6 mm G155 haubits nåede en rækkevidde på 76 km
  • En 2000 mm PzH 155 opnåede en rækkevidde på 67 km
  • En "kort" haubits (39 kalibre) nåede en rækkevidde på 54 km

Disse tests blev udført med en ny skal, Assegai V-LAP, som led i udviklingen af ​​en skal, der opfylder JBMOU-standarden, der kan nå 83 km.

Der udvikles flere programmer for at udvide rækken af ​​artillerigranater i dag, som f.eks M982 Excalibur fra det amerikanske Raytheon og det svenske BAE Systems AB (tidligere Bofors), hvis maksimale rækkevidde når 50 km, vulkanen fra det italienske Leonardo, eller endda Menhiren og Nexters Katana. Men med denne demonstration af kapacitet tager Rheinmetall en seriøs mulighed for fremtiden, i det mindste inden for landvåben (Vulkanen har allerede nået en rækkevidde på mere end 70 km fra en kaliber på 127 mm / 54 flådevåben).

Fransk CAESAR selvkørende våben i Iraks forsvarsnyheder | Tyskland | Artilleri
Præcisionen, hastigheden og mobiliteten af ​​den franske CAESAR gør det til et meget effektivt system, selv i en høj intensitetssammenhæng.

Faktum er, at disse nye granater lider under en stadig høj pris, den amerikanske Excalibur overstiger $100.000 pr. granat, hvorimod EFRB-granaten affyret fra en CAESAR kun koster $10 til $15.000. Ydermere overstiger den udvidede rækkevidde af disse granater, hvis den overgår de russiske og kinesiske systemers i tjeneste, ikke rækkevidden af ​​de meget talrige raketkastere i tjeneste i disse to hære, hvoraf en af ​​hovedopgaverne er affyring. af modbatteri. Faktisk virker strategien udviklet af Nexter og den franske hær, baseret på meget mobilt artilleri, med udvidet rækkevidde og anerkendt præcision, der er i stand til at angribe over meget korte perioder, før de rejser igen, mere relevant end nogensinde, selv i den høje intensitet sammenhæng. Det er også meget mere økonomisk.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler