Rusland udsætter S400-systemer i den arktiske region

dans et interview givet til den interne avis for forsvarsministeriet Krasnaya Zvezda (rød stjerne), kommandanten for den nordlige flåde, viceadmiral Alexander Moiseyev, annoncerede udsendelsen af ​​en langtrækkende luftværnsbatteri S400 på den arktiske ø Novaya Zemlya, der adskiller Barentshavet fra Karahavet, over polarcirklen. Ifølge ham vil alle større steder i den nordlige flåde i de kommende måneder og år modtage S400-systemer for at sikre deres beskyttelse mod fly, krydsermissiler og ballistiske missiler.

Med virkningerne af klimaændringer i gang, er Arktis blevet et strategisk spørgsmål for Moskva. Den sandsynlige reduktion af havis skulle gøre det muligt på mere eller mindre mellemlang sigt at åbne en nordlig vandvej, der er åben det meste af året, og som tilbyder en alternativ og økonomisk rute til ruten, der går gennem Stillehavet og Det Indiske Ocean. Europa. Derudover åbner forsvinden af ​​tyk havis og permafrost betydelige mine- og boremuligheder for russiske virksomheder, hvor Rusland gør krav på den arktiske kontinentalsokkel.

Actic TOR Defense News | Anti-missilforsvar | Luftværnsforsvar
Under paraden den 9. maj 2017 blev det arktiske luftværnssystem TOR M2 monteret på et ATV-30 pansret køretøj præsenteret

Udover beskyttelse mod mulige angreb, der kommer fra USA og Canada og passerer gennem Nordpolen, er indsættelsen af ​​disse langtrækkende antiluftskytssystemer, som sker sideløbende med indsættelsen. kystbatterier bevæbnet med Bastion antiskibsmissiler, såvel som genåbningen af ​​permanente arktiske baser annonceret for nylig, giver Moskva mulighed for at tage kontrol over dette område og placere en beskyttende boble der i nægtelse af adgang. Ligesom Beijing i Det Kinesiske Hav sikrer Kreml således et uafvendeligt fait accompli på dette område, uafhængigt af enhver international voldgift, som under alle omstændigheder ikke vil blive anerkendt.

Faktum er, at hvis disse indsættelser hæmmer amerikanske, canadiske eller danske ambitioner på vejene og den arktiske kontinentalsokkel, er det også en besked sendt til den kinesiske allierede, som også har vist betydelige ambitioner på dette område. Faktisk ser Beijing det som et skadeligt alternativ til sit strategiske projekt med de nye silkeveje. Fra da af er de kinesiske myndigheder aldrig holdt op med at opretholde status quo i den arktiske zone, bygge patruljebåde og isbrydere for at sikre deres tilstedeværelse i området. Det faktum, at denne første udsendelse finder sted i Barentshavet, og ikke i Behring eller Østsibiriske Hav, så tæt som muligt på USA og Canada, er bestemt forbundet med et ønske om at bevare de nuværende gode kinesisk-russiske forbindelser. Men annonceringen af ​​dens generalisering til hele den arktiske zone forbliver ikke desto mindre et klart budskab: Moskva vil alene sikre kontrol over den nordlige rute.

Efter den vestlige grænse til NATO er Arktis i dagandet store teater for russiske styrker. Altså en væsentlig del T80BVM tanke blev overført dertil, der er særligt godt tilpasset barske arktiske forhold takket være deres fremdriftsturbine. Ligeledes blev en specifik version af TOR M2 antiluftskytssystemet udviklet og indsat for at sikre tæt beskyttelse af styrker mod fly og krydsermissiler. Flere militærbaser, der er lukket siden Sovjetblokkens sammenbrud, er også blevet moderniseret for at rumme permanente styrker.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler