US Navy: dåb af USS John F. Kennedy, optagelse til aktiv tjeneste i 2022

Den amerikanske flåde (USN eller US Navy) navngivet CVN-79 USS John F. Kennedy den 7. december 2019 i nærværelse af sin gudmor, Caroline Kennedy, datter af den myrdede præsident, der allerede havde været gudmor for CV-67 USS John F. Kennedy (1968 – 2007), eneste repræsentant for denne variant af klassen Kitty Hawk. CVN-79 er det andet hangarskib i klassen Gerald R. Ford som skal have mindst fem. Det er også det sidste, der bestilles som en del af en enkelt ordre. L'US Navy arbejder på at sikre, at alle tekniske problemer, der er stødt på CVN-2022 USS, når det tages i brug, planlagt til 78. Gerald R. Ford er blevet løst.

Udgifter i forbindelse med konstruktionen af ​​CVN-79 USS John F. Kennedy begyndte med budgettet for regnskabsåret (Fiscal År) 2008 og betalinger til producenter forlænget indtil regnskabsåret 2018. Denne periode opgøres mellem tegning af avancerede investeringer (Avanceret placering (AP) mellem regnskabsårene 2007 og 2012 og den fulde finansiering af bygningen mellem budgetterne for 2012 og 2018. Enhedsproduktionsomkostningerne for dette hangarskib er i øjeblikket anslået til 10 millioner euro. Dette er 218,79 millioner euro mindre end de 1584,7, der er nødvendige for at bygge CVN-11 USS Gerald R. Ford, et beløb uden undersøgelses- og udviklingsomkostninger på 4240 millioner euro. Men det er stadig en stigning på 23,2 % i forhold til den amerikanske flådes økonomiske skøn for 2008-budgettet, eller 9456,79 millioner euro (konstant).

Detaljerede undersøgelser og de første leverancer med henblik på byggestart begyndte den 15. januar 2009 på stedet. Newport News tilHuntington Ingalls Industries. Ceremonien for klipning af det første ark fandt sted den 25. februar 2011. Kølen blev lagt den 22. august 2015. Byggeriets opførelse forløb i et godt tempo, og den strukturelle færdiggørelsesgrad krydsede den symbolske tærskel på 50 % i juni 2017. Udlægningen af ​​hangarskibets 588 tons tunge ø blev udført den 30. maj 2019, hvilket betyder afslutningen på monteringen af ​​hangarskibet og fortsættelsen af ​​integrations- og færdiggørelsesarbejdet inden for det. Udrustningsbesætningen blev dannet den 1. oktober 2019. Opsendelsen begyndte den 29. oktober 2019 med udfyldning af byggelastrummet.

Ud over det sidste færdiggørelsesarbejde, som fortsætter ved kajen, vil producentens tests, der er udført med udstyrspersonalet, kunne begynde. Målet er at bringe hangarskibet USS John F. Kennedy mod hans optagelse i aktiv tjeneste, som fortsat er planlagt til 2022. Han vil derefter erstatte den CVN-68 USS Nimitz og symbolet vil være meget stærkt, fordi dette hangarskib grundlagde Nimitz-typen, selv grundlagt i tre underklasser (Nimitz (3) Theodore Roosevelt (5) og Ronald Reagan (2), dvs. 10 hangarskibe, den længste serie efter Essex (24).

CVN 79 21. oktober 2019 Forsvarsnyheder | Laservåben og rettet energi | Militære flådekonstruktioner
USS CVN-79 John F. Kennedy under søsætningen af ​​lastrummet den 21. oktober 2019. Gerald R. Ford-klassens fartøjer er en forbedring af Nimitz-klassen, hvorfra de låner skroget. Fremdriftens kraft er blevet øget med 25 %, ligesom antallet af daglige lufttogter, hvis gennemsnitlige hastighed vil være 160 og op til 260 ved høj intensitet.

Adgang til aktiv tjeneste blev for første gang udskudt fra 2018 til 2020 på grund af afhøringen af ​​de 11 hangarskibsstrukturen iamerikanske flåde af forsvarsminister Robert Gates i 2009 blev konstruktionen af ​​hangarskibe øget til fem år. De forsinkelser, der blev observeret under opførelsen af ​​selve USS John F. Kennedy krævede, at dets ibrugtagning blev udskudt igen fra 2020 til 2022.

Le CVN-79 USS John F. Kennedy ser ikke ud til at have nogen større eller endda mindre forskelle sammenlignet med CVN-78 USS Gerald R. Ford. På den anden side lederen i CVN-21-programmet, USS Gerald R. Ford blev optaget i aktiv tjeneste den 22. juli 2017, men er stadig ikke fuldt operationel. Hovedproblemet vedrører ammunitionselevatorerne, elleve i antal, som stadig ikke opfylder programspecifikationerne. Andre tekniske problemer påvirker dets operationelle muligheder og forbliver uløste. DET CVN-79, -80 et -81 er derfor underlagt luner af CVN-78, i den forstand, at de kunne modtage korrigerende arbejde for at rette op på de konstaterede mangler og derfor potentielt forsinke optagelsen til aktiv tjeneste for CVN-79 og byggepladserne af -80 et -81.

Disse vanskeligheder forsinker også fuldførelsen af ​​programmet. CVN-21 fordi CVN-78 og følgende er størrelser, især ud fra deres integrerede elektriske fremdrift baseret på to atomreaktorer A1B (2 x 700 MW termisk versus 2 x 300 MW termisk for K15 af hangarskibet Charles de Gaulle) hvoraf den ene er helt dedikeret til fremdrift, mens den anden forsyner netværkene om bord med elektricitet, for at integrere "dynamisk eller elektrisk panser" og rettede energisystemer (laser) til kortdistanceforsvar.

La 355 flådeskibe postulerer at øge flådens luftfartsstruktur fra 11 til 12 hangarskibe. Indsatsen kan virke lille, men den kræver energiske strukturelle beslutninger om at bygge flere hangarskibe end dem, der kompenserer for nedrustningen af Nimitz. Budgettet for 2020 sesamerikanske flåde anmod ikke om acceleration af rækkefølgen af ​​den femte enhed, den CVN-82. Med den nuværende hastighed ville strukturen af ​​12 hangarskibe være effektiv i løbet af 2060'erne. Og paradoksalt nok accelererede den samtidige bestilling af CVN-80 og CVN-81 de to projekter med 7 måneder, hvilket skabte et hul med CVN-projektet. -82 hvilket kan føre til frygt for tab af færdigheder.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler