Er Eurodrone virkelig dyrere end General Atomics' MQ-9B Skyguardian?

Vi er i sandhed i fare for at være på vej mod en økonomisk absurditet, som kun europæerne har hemmeligheden om. Faktisk ifølge artiklen af ​​journalist Vincent Lamigeon, meget fortrolig med forsvarsspørgsmål, udgivet af det økonomiske websted Challenge.fr, ser det ud til, at repræsentanterne for de 4 lande, der er involveret i udviklingen af ​​Eurodrone, Frankrig, Tyskland, Italien og Spanien, ville finde sig i en dødvande vedrørende forhandlingerne omkring prisen på det europæiske MALE (Medium Altitude Long Endurance) dronesystem, kendt under navnet Eurodrone.

Faktisk ville fakturaen fremlagt af det europæiske industrikonsortium ledet af Airbus DS være 30 % højere end prognosen præsenteret i 2017, og nåede 9,8 mia. EUR, hvor det oprindelige beløb var 6 mia. EUR, og hvor det maksimale beløb, der var klar til at blive finansieret, ikke oversteg 7 mia. EUR. Meget rettidigt, den amerikanske producent Generel atomik begyndte en lobbykampagne for at prise kvaliteterne ved dens Skyguardian MQ-9B, afledt af Reaper, betragtet som mere økonomisk af mange europæiske iagttagere og politikere.

Og faktisk er det sandsynligt, at SkyGardian vil præsentere en pris, der er 35 til 50 % lavere end for det europæiske system. Men bliver det stadig billigere?

GA MQ9B Skygadian Tyskland | Forsvarsanalyse | Kampdroner
Den MALE MQ-9B Skygardian Drone fra GA har egenskaber og ydeevner, der er det modsatte af den europæiske drone

Intet er mindre sikkert! Faktisk, som vi gentagne gange har diskuteret om Meta-Defense, producerer udstyr designet og fremstillet af den franske forsvarsindustri et budgetmæssigt afkast væsentligt højere end dets anskaffelsespris, på grund af virkningerne på beskæftigelsen og de genererede budgetbesparelser. Når du importerer udstyr, er budgetafkastet naturligvis nul. Frankrig har bestemt en privilegeret økonomisk kontekst til at opnå et optimalt budgetmæssigt afkast i form af forsvarsinvesteringer, men Italien og Spanien viser et afkast på mere end 80 %, og Tyskland et afkast på mere end 70 %, uden at tage højde for potentiel eksport. På grundlag af disse elementer alene, endda dobbelt så dyr som Skyguardian, ville Eurodrone koste mindre for de offentlige finanser i hvert af de europæiske lande, der er involveret i dens konstruktion, end den amerikanske løsning.

Men det er ikke det eneste aspekt at overveje. Det vil der faktisk ikke være undgået nogens varsel om Eurodronen er en tomotorede fly, hvilket til dels forklarer dens højere pris. Emnet er blevet diskuteret længe, ​​og ofte uretfærdigt kritiseret udelukkende gennem effekten på købsprisen. Fordi en mere dybtgående undersøgelse viser, at enmotors droner, og i særdeleshed Reapers, seriøst mangler langsigtet pålidelighed. Men når du mister motoren på sådan en enhed, er et styrt næsten uundgåeligt. Med to motorer vil Eurodronen være i stand til at vende tilbage til sin base, eller i det mindste til et rydningsområde. En maksime fra flermotorpiloter (som jeg er en af) siger, at fordelen ved dobbeltmotorer er, at når du mister en motor, har du en tilbage at flyve!
Men hvis vi integrerer nedslidning observeret fra Reapers i drift, ser vi, at dette overstiger 10% på mindre end 5 år. Over 20 år er der derfor en nedslidning på 40 %, hvilket vil kræve enten at bestille yderligere systemer eller forringe dets operationelle muligheder.

Drone TB001 kinesisk Scoprion Tyskland | Forsvarsanalyse | Kampdroner
Kina er også ved at udvikle en tomotors drone, TB001 Scorpion

Endelig blev Eurodrone designet efter krævende specifikationer, hvilket især muliggjorde integration i luftfart civil, den overblik over byområder meget befolket i lavere højder, og den Grænseovergang uden at vippe i militærflyvning. Derudover vil den europæiske drone være meget hurtigere end sine europæiske kolleger, og vil være i stand til at bære en højere nyttelast. Med andre ord, ligesom en Rafale som kan bære mere ammunition på længere afstand end en Mirage 2000, skal Eurodronen sammenlignes med sine amerikanske modparter for tilsvarende operationelt potentiale.

Hver for sig er disse elementer nok til at retfærdiggøre europæiske investeringer sammenlignet med et amerikansk opkøb. Men frem for alt kombinerer de! Hvilket ville træffe enhver beslutning til fordel for Skygardian absurd i mange henseender, uden overhovedet at tage i betragtning, at dette yderligere ville underminere målet om strategisk autonomi, som forsvarets Europa og præsident Macron er målrettet mod.

Faktum er, at ideer og paradigmer dør hårdt, og det vil være meget svært at få politiske beslutningstagere til at gå med til at fjerne skyklapperne, der begrænser opfattelsen af ​​emnet som helhed. Dette kan kun komme fra én fælles indsats mellem producenter, baseret på mere end konkrete elementer, og formentlig stærke tilsagn om at garantere modellens relevans. Men da dette er et marked på 10 milliarder euro, er det sandsynligt, at det vil være besværet værd!

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler