Moderne kinesiske jagerfly

I slutningen af ​​80'erne og begyndelsen af ​​90'erne blev de kinesiske luftstyrker for det meste udstyret med lokalt fremstillede fly med meget lavere ydeevne end vestlige fly såsom F15, F16, F18 eller Mirage 2000 eller Sovjet som Mig 29 eller Su27. Kinesisk industri kunne kun producere enheder, der var mindst en generation bagud i forhold til den teknologiske standard for øjeblikket. I løbet af en generation kom kinesisk-fremstillede apparater, der viser præstationer, der kan sammenlignes med de mest moderne enheder i tjeneste med de amerikanske eller europæiske luftstyrker, i tjeneste og ser nu ud til at kunne udfordre vestlig teknologisk overherredømme.

I 2019 implementerede de kinesiske luft- og flådestyrker 6 modeller af nationalt fremstillede kampfly, der kunne kvalificeres som "moderne":

Chengdu J-20

Det første ikke-amerikanske "5th Generation" fly, der kom i aktiv tjeneste (2018), J-20 fra Chengdu er på mange måder symbolet på ændringen i status for den kinesiske militære luftfartsindustri, men også for det kinesiske luftvåben. som indtil nu altid havde været nødt til at finde i Rusland til sine mest moderne enheder, som Su-35S og Su-30MKK før. Med en maksimal startvægt på 36 tons, en længde på 20 m for en vingefang på 13 m, er flyet meget imponerende. På trods af sine ænderplaner, og hvad der ofte blev sagt og skrevet, da enheden dukkede op, ser det ud til, at skjult af J20 i frontalsektoren er der, selvom dette ikke er tilfældet på tværs af eller i sektoren. De omkring tredive fly, der er i drift, drives stadig af russiske AL31-reaktorer, men der er angiveligt forsøg i gang for at udstyre det med lokalt producerede motorer udstyret med vektorkraft.

PL15 og PL10 på J20 Fighters Aviation | Konstruktion af militærfly | Spionage
J-10 jagerbunkere åbner og viser dets PL-15 og PL-10 missiler

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense logo 93x93 2 Fighter aviation | Konstruktion af militærfly | Spionage

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler