Den kinesiske producent Shenyang udvikler ny stealth hunter

Ifølge en rapport offentliggjort på selskabets WeChat-konto er den kinesiske flyproducent Shenyang, der bygger blandt andet kampfly J-11 stammer fra Su-27, J-16 afledt af Su-30 og J-15 carrier-baserede jagerfly afledt af Su-33, ville være startet i 2018 udviklingen af ​​en ny stealth fighter. Kodenavnet givet til programmet, " JJ", fortæller os, at det er et jagerfly, og ikke et jagerbombefly, og at det er beregnet til de kinesiske luftstyrker, og ikke til eksport som FC-31 Gyrfalcon. Rapporten giver ingen indikationer om enheden og dens funktion, udover at stealth er givet særlig opmærksomhed, især på grund af en illustration, der viser luftindtag designet til at reducere eksponeringen af ​​turbineblade for modstående radarer. Der er i øvrigt ingen tidsplan. Det er dog muligt at foretage oplyste fradrag vedrørende disse forskellige punkter.

Denne meddelelse ser faktisk ud til at eliminere enhver chance for en dag at se Shenyang FC-31 komme i tjeneste hos People's Liberation Army. I betragtning af de mange udviklingsvanskeligheder og ydeevne langt under forventningerne under de første test, hvilket tvinger producenten til grundigt at gennemgå sin enhed, er det usandsynligt, at enheden nogensinde vil komme i tjeneste i et udenlandsk luftvåben. Faktisk ser Shenyang ud til at have besluttet at opgive programmet for at koncentrere sig om en ny enhed, der opfylder forventningerne til PLA.

FC31 Nyheder Defense | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
Shenyangs FC-31 prototype ser sin fremtid mørkere med annonceringen af ​​JJ-udviklingen

Men i dag bruger de kinesiske luftvåben to fly, der er identificeret som fuldt ud "2. generation"[efn_note]svarende til 3. generation i den vestlige nomenklatur[/efn_note], nemlig JH-7 jagerbomber og J-11 jagerflyet med luftoverlegenhed. erstatning for JH-7, identitet JH-XX, er ifølge flere rapporter allerede langt fremme, og flere observationer vidner om, at mindst én prototype allerede er i test. Siden JJ-programmet startede i 2018, kan det ikke være så avanceret. Derfor er det formentlig et fly, der er beregnet til at erstatte J-11, og derved tjene som grundlag for en ny familie af tunge jagerfly til PLA, hvilket efterlader producenten Chengdu, som allerede producerer jagerflyet J-20, opgaven at design af erstatningen til J-10 lette jagerfly.

Derudover har den kinesiske luftfartsindustri i løbet af de sidste 30 år i gennemsnit produceret et nyt fly hvert 5. til 7. år. Hvis man antager, at JH-XX skal i drift i 2025, når JH-7-flåden vil overstige 30 års tjeneste, er annonceringen af ​​JJ i dag i overensstemmelse med udskiftningen af ​​J-11, som skal finde sted fra 2030 Man kunne undre sig over, om J-20 ikke allerede ville repræsentere en valgfri erstatning for J-11. Hvis J16'erne skal erstatte "8nd generation" J-2 jagerfly i den kinesiske nomenklatur (Mig 21, Mirage III, F4 osv.), skal det nye fly dog ​​kunne erstatte de mere end 250 J-11. i tjeneste med de kinesiske væbnede styrker. Lad os i denne henseende huske det den russiske Su-57 har en "indenlandsk" pris på 35 millioner dollars, mens J-20, designet til at modsætte sig F22, ville overstige $100 millioner. Det er sandsynligt, at de kinesiske myndigheder sigter efter en lignende produktionsomkostning på omkring 35 millioner dollars med JJ, for at have en enhed, der kan produceres i store mængder som Su57 eller F35, og ikke som J -20 eller F-22. Dette forklarer også den sandsynlige ende af FC-31, en 25 tons kategori jagerfly, og ikke 33 tons som J-11.

J11B 01 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Konstruktion af militærfly
J11B, der kan kendes på sin sorte radom, der rummer den nye EASA-radar, vil sandsynligvis være den sidste version af J11-familien.

Den observerede fiasko i Gyrfalcon-programmet efterlader stadig tvivl om den kinesiske industris reelle evner til at producere en ny generation af kampfly på egen hånd med et forhold mellem ydeevne og pris, der kan sammenlignes med vestlige og russiske fly. I denne henseende vil JJ- og JH-XX-programmerne højst sandsynligt fungere som indikatorer for landets industrielle og militære aeronautiske kapaciteter i de kommende årtier og derfor for det beviste potentiale i Mellemimperiet til at udfordre militær overherredømme i USA. og hans allierede.

Bemærk: Hovedillustrationen af ​​denne artikel repræsenterer ikke "JJ", hvis udseende er ukendt.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler