Vil Kina stoppe med at bygge hangarskibe?

- Annonce -

Ifølge online nyhedssiden "Hong-Kong South China Morning" har de kinesiske myndigheder foreslået det produktionen af ​​hangarskibe vil blive suspenderet, i det mindste for en tid, efter konstruktionen af ​​det andet eksempel af Type 003-modellen, et konventionelt drevet skib udstyret med elektromagnetiske katapulter, og forventes at veje mere end 70.000 tons. For at retfærdiggøre denne beslutning vil Beijing forklare, at de teknologiske vanskeligheder og omkostninger ved disse programmer vil tvinge til en reduktion i produktionshastigheden. Denne udtalelse, selvom den er relativt uunderbygget og isoleret, blev taget op af adskillige nyhedssider, især i Taiwan. Men mange faktorer gør det muligt at moderere kommentarerne.

Først og fremmest spiller operationelle og organiske parametre knyttet til strukturen af ​​den kinesiske flåde ind. Dette består af 3 flåder, den nordlige, østlige og sydlige flåde, hver ansvarlig for sit eget teater og missioner. Hver af disse flåder skulle inden 2035 modtage to hangarskibe, den første Type 001 Liaoning, den nye Type 002 Shandong som går i drift i dag, to Type 003 hangarskibe med konventionel fremdrift, og to Type 004 skibe med nuklear fremdrift, for at kunne have deres egen operationelle flådeluftfarts-permanens, der er afgørende for at understøtte kraftprojektionsaktioner, og især amfibiegruppens aktioner. Ved at begrænse antallet af hangarskibe til 4, inklusive to Type 001/A, som ikke har katapulter, vil denne kapacitet til intervention og kraftprojektion blive stærkt reduceret, hvilket er i modstrid med talerne fra præsident Xi Jinping siden 2012.

Shandong Type 001A Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Konstruktion af militærfly
Det første hangarskib helt designet og fremstillet i Kina, skiftevis identificeret som Type 001A eller Type 002, gik i drift den 17. december og modtog dåbsnavnet "Shondang"

For det andet ville dette udgøre en budgetmæssig og industriel aberration. Faktisk har landet netop påbegyndt meget storstilet arbejde med at transformere Jiangnan-skibsværfterne nær Shanghai for at sætte dem i stand til at producere store flådeenheder i stort antal, enten hangarskibe eller tunge helikopter-bærende overfaldsskibe, såsom den helt nye 075 tons Type 40.000. Dette arbejde vil gøre det muligt at bygge op til 3 tunge skibe samtidigt, og lige så mange skibe i kajfinishing, det vil sige en produktionskapacitet på mere end 1 stort skib om året. Konstruktionen af ​​en sådan infrastruktur, de industrielle værktøjer, der følger med den, samt rekruttering og uddannelse af personale, repræsenterer alene en afgørende del af prisen på et hangarskib eller en LHD. Det forekommer derfor utænkeligt kun at have forpligtet sig til sådanne investeringer for at anvende dette værktøj med en fjerdedel eller en tredjedel af dets kapacitet.

- Annonce -

På den anden side er det fuldt ud muligt, at den nuværende infrastruktur, hvor de konventionelt drevne Type 003 hangarskibe er bygget, er dårligt egnet til konstruktionen af ​​et atomdrevet hangarskib, som sigter mod at svare til den amerikanske Gerald Ford-klasse. Derfor og siden behovet for type 075 overfaldsskibe er også stærk, kan vi bestemt forestille os, at de kinesiske myndigheder foretrækker at vente, indtil de har fuld adgang til deres nye produktionsværktøj, før de begynder at bygge deres supernukleare hangarskibe, hvilket favoriserer konstruktionen af ​​skibe, der er mindre følsomme over for eksisterende infrastruktur. Derudover er det også sandsynligt, at den kinesiske flåde ønsker at holde en pause efter ibrugtagningen af ​​de to Type 003'ere, for at assimilere den feedback, der er knyttet til brugen af ​​sådanne skibe, som er meget forskellige fra springbrætversionen. som Liaoning eller Shondang.

Lioaning 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Konstruktion af militærfly
Den kinesiske flåde måtte lære at implementere en indskibet luftgruppe uden væsentlig udenlandsk bistand

På den anden side, hvis disse skibe har flyvekapaciteter, der er væsentligt større end deres forgængeres, er det også muligt, at flyets fremstillingsplan såvel som den, der vedrører uddannelse af flyvepersonale, kræver mere tilbageholdelse i spørgsmål om skibskonstruktion. Således ville den kinesiske flådeflyvning om bord i dag kun have en fyrre J15 jagerfly om bordOg omkring hundrede kvalificerede piloter, et utilstrækkeligt antal til fuldt ud at bevæbne de to hangarskibe i drift, som mellem dem har en kapacitet på 60 fly, hvis de skulle indsættes samtidigt, og knap nok til at bevæbne Shandong og dets 36 påsatte jagerfly. Hvad angår produktionen af carrier-baserede jagerfly afledt af J-20, intet tyder på, at det kunne være mere dynamisk end at producere disse fly til de kinesiske luftvåben.

Faktisk, langt fra at repræsentere et afkald på brugen af ​​hangarskibe, ville den pause, der blev annonceret før påbegyndelse af konstruktionen af ​​den nye klasse af kinesiske atomdrevne hangarskibe, i virkeligheden have et operationelt grundlag og industrielt velbegrundet. Den kinesiske flåde har ligesom sin flådeindustri kun nydt godt af meget begrænsede overførsler af teknologi og knowhow fra vestlige flåder og industrier med erfaring med denne type skib (USA, Frankrig, Kingdom -uni) samt begrænset assistance fra Rusland er det tvunget til hurtigt og uafhængigt at lære alle finesserne ved design og implementering af en indbygget flådeflystyrke. .

- Annonce -
kj 600 image06 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Konstruktion af militærfly
Type 003 og nyere hangarskibe vil være i stand til at betjene tidlige luftvarslingsfly såsom KJ-600

Konstruktionen, på knap 15 år, af to STOBAR hangarskibe (springbræt), derefter to CATOBAR (udstyret med katapulter) ved hjælp af elektromagnetiske katapulter (som også giver problemer i USA på Ford), alt sammen ved at designe et indbygget luftvåben bestående af af tunge J15 jagerfly (ganske vist kopieret fra Su33) og J-20, kampdroner samt fly, der varsler tidligt i luften, udgør i sig selv en bedrift, som ingen, for 15 år siden eller endda 5 år siden, havde forestillet sig mulig. Det ville derfor være mere end overraskende, hvis Beijing stoppede der.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler