Nedslidning bliver et vanskeligt problem for franske helikopterflåder

- Annonce -

Spørgsmålet om at erstatte fly tabt ved et uheld eller i kamp (hovedsageligt roterende vinger) rejses sjældent. Dette er ud over den ekstremt bekymrende tilgængelighedsgrad af nyere udstyr, som Tiger (kom i drift i 2005 og har en gennemsnitlig flådealder på syv år) eller NH 90 (kom i drift i 2010 i sin marineversion og i 2011 i sin landversion), hvilket viser meget lave tekniske tilgængelighedsrater, beløber sig til 25 % for Tiger, 37 % for NH 90 i landversion og 41 % i marineversion. [efn_note]Senatets rapport dateret den 11. december 2019 : hærens helikopterflåde: skyhøje vedligeholdelsesomkostninger, kronisk utilgængelighed, indsats, der skal udvides[/efn_note]

Ud over at Cougar mistede ud for Gabons kyst i 2009 og forårsagede døden for 3 besætningsmedlemmer og fem operatører af det 13. RDP, ødelagde Indelimane-styrtet, som førte til 13 piloters og kommandosoldaters død, en anden Cougar og en tiger. Dette er en tredje Tiger tabt i kamp. Den første var i Afghanistan, en anden blev alvorligt beskadiget i begyndelsen af ​​Serval i 2013. I Sahel mistede ALAT derfor to Tigre, en Cougar, en Caracal og mindst tre Gazeller. Hvad angår luftvåbnet, ville det have mistet to Mirage 2000D'er, hvoraf en MK3, en MQ-9 Reaper og flere CASA 235'ere blev beskadiget.  

Tiger Caiman Defense News | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Konstruktion af militærhelikoptere
På trods af alle de teknologier, der er indlejret i den nye generation af helikoptere, er ulykker og kamptab uundgåelige

En enkelt H225M Caracal blev dog beordret til at erstatte det fly, der blev tabt i 2018 af luftvåbnet. ALAT-flåden er under nedslidning, ellers statistisk forudsigelig, forårsaget af den intensive brug af dens helikoptere i kamp eller som forberedelse til kamp. 

- Annonce -

Den militære programmeringslov giver et mål på 2025 rekognoscerings- og angrebshelikoptere i 147, dvs. 67 TIGRE + 80 GAZELLE, samt 115 manøvrehelikoptere bestående af 70 NH 90 Caïman, 11 PUMA, 26 renoverede COUGARAL. Det er derfor nødvendigt fra nu af at stille spørgsmålstegn ved relevansen af ​​et sådant mål i betragtning af vores nuværende forpligtelseskontrakter og fremskrivningen af ​​disse kontrakter i fremtiden, hvis det tabte udstyr sandsynligvis ikke vil blive erstattet. Ud over at erstatte det ældste udstyr med moderne fly, som det er tilfældet med NH 8 Caiman, der erstatter Puma, eller den fremtidige H90M Guépard til at erstatte ALAT Gazelle (blandt andre), bliver det nødvendigt at genstarte i betragtning, i prognosen modeller, utilsigtet nedslidning samt kampnedslidning, således at de væbnede styrker på længere sigt er i stand til at have det format, som programmeringslovene og andre hvidbøger skønner nødvendigt.

H160M Guepard 2 Forsvarsnyheder | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Konstruktion af militærhelikoptere
H160M Guépard er opfordret til at erstatte gazellerne såvel som nogle af ALAT's Puma. Men tager det bestilte format de sandsynlige virkninger af nedslidning i betragtning?

Bemærk, at nedslidning og forventet slitage af udstyr, ligesom det personale, der bruger det, på grund af effektivt operationelt pres, ikke kun påvirker helikopterflåden, selvom det ofte nævnes som reference. Hele luftflåden, men også pansrede køretøjer, artillerisystemer eller mere prosaisk kommunikationssystemer, nattesyn eller styrkebevæbning oplever en meget bemærkelsesværdig acceleration i deres utilgængelighed og reduktionen af ​​flåden på grund af dette pres. Således er mindre end halvdelen af ​​Hærens 77 selvkørende Caesar-kanoner i dag i skydekapacitet, på grund af deres intensive brug i Irak og Syrien, mens kun 5 kanoner var permanent indsat der.

Vi forstår derfor de gentagne beskeder fra stabscheferne for de 3 hære, samt fra deres leder, general Lecointre, til alarmere både de politiske myndigheder og den nationale repræsentation om dette emne. Det forekommer væsentligt, at der gennemføres en dybtgående, uafhængig og objektiv refleksion i forhold til udviklingen af ​​fremtidige trusler og formatet af de hære, der er nødvendige for at reagere på dem, forud for præsidentvalget i 2022 for at give den generelle personale med bred forståelse for aktuelle problemstillinger.

- Annonce -

Roland Pietrini og Fabrice Wolf

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler