Let antipersonel drone går i tjeneste i Türkiye

Ifølge Hurriet Daily News-hjemmesiden er de tyrkiske væbnede styrker ved at tage en ny type bevæbnet drone i brug. Men det er ikke en mandlig drone eller en taktisk drone udstyret med missiler eller guidede bomber, men SONGAR quadcopter ved hjælp af et let maskingevær 5,56 mm og muligvis en 40 mm granatkaster, hvilket gør det til et våben beregnet til brug mod personel, ikke infrastruktur eller køretøjer.

Præsenteret af den tyrkiske producent Asisguard i anledning af IDEX 2019-udstillingenSONGAR er designet til at engagere infanteristyrker, især for at eliminere fjendens ildstøttepunkter under kritiske faser af indsættelsen, såsom når man for eksempel går fra borde af et pansret køretøj. Dronen kan betjenes op til 10 km fra sin kontrolstation og nå en højde på 2800 m. Den bærer, ud over de førnævnte våben, 200 5,56 mm patroner til at fodre maskingeværet, en laserafstandsmåler og et optronisk kontrol- og sigtesystem. Dens autonomi ville nå 20 minutter, når den er fuldt opladet. SONGAR forbliver styret af en kommandostation, men den har en vis udviklingsautonomi, der tillader en enkelt station at styre og dirigere op til 3 droner.

Det er første gang, at en "vestlig" hær har annonceret ibrugtagning af en sådan drone med eksklusivt antipersonelkald. Ikke i øvrigt, at Songaren er unik i sin slags. Europæiske producenter, og især franske, har i flere år tilbudt lette droner, der er modificeret til at bære alle slags våben, lige fra 9 mm pistoler til RPG-14 panserværnsraketkastere, inklusive lette maskingeværer (6,56 mm), medium (7,62). mm) og tunge (12,7 mm), forskellige typer granater og raketter, samt sprængladninger, der kan tabes eller detoneres. Men emnet ignoreres af de europæiske og amerikanske hære og store forsvarsindustrier, der frygter et medievanvid omkring de berømte "dræberrobotter". Men grundlæggende giver disse bevæbnede droner kun mere mobilitet til automatiske systemer, der har eksisteret siden 60'erne, såsom de automatiske maskingeværer, der beskyttede No Mans Land på den sovjetiske side, der adskiller Øst- og Vestberlin.

rheinmetall mission master ugv warmate uav 1170x610 1 Forsvarsnyheder | håndvåben | Forsvarets institutionelle kommunikation
Europæiske lette droner er designet til at engagere køretøjer eller infrastruktur, som Warmate her som et eksempel.

Faktisk er det indtil i dag sekundære industrielle og teknologiske baser, der har positioneret sig på disse teknologier, idet de desuden ved, at hovedmarkedet for disse lette bevæbnede droner består af udviklingslande eller velkendte regeringer. at være autoritær (grunde hvorfor marken nyder et til tider svovlholdigt ry).

Men nye spillere positionerer sig nu og giver langt større økonomiske, teknologiske og marketingmæssige ressourcer. Udover Tyrkiet og dets SONGAR, Ukraine, Rusland, Indien og især porcelæn har foretaget en sådan udvikling i flere år. SelvUS Army ser ud til at have taget springet. Og de lette bevæbnede droner produceret af disse industrier har et meget højere operationelt potentiale end dem, der eksisterede indtil nu, uanset om det er gennem brug af meget mere effektive materialer og batterier, integration af indlejret kunstig intelligens, meget mere præcise optroniske og sigtemidler og massive samarbejdsevner mellem droner for at udvikle "sværme af bevæbnede droner", potentielt umuligt at stoppe i dag.

sværme af droner er en af ​​de mange anvendelser af militær kunstig intelligens Forsvarsnyheder | håndvåben | Forsvarets institutionelle kommunikation
En sværm af let bevæbnede droner er i dag praktisk talt umulige at stoppe, undtagen ved at forblive beskyttet under tyk panser.

Faktum er, at det vil være mere end svært for en stor industrimand, uanset om det er fransk eller europæisk, at investere i dette område uafhængigt, selv ved at stole på de eksisterende aktiver hos en eller flere "håndværksmæssige" aktører. Risikoen ved at se en NGO eller en presseorganisation gribe emnet for dets symbolske dimension er i virkeligheden meget betydelig. Men det taktiske bidrag fra dette udstyr er meget vigtigt, hvad enten det er til at udføre undertrykkende ild under taktiske bevægelser, søge efter og engagere snigskytter, intensivere ilden eller tage imod en modstander, afskåret, for kun at nævne de mest trivielle eksempler. Svært, under disse forhold, at efterlade en modstander, hans allierede og potentielle kunder med en taktisk fordel også afgørende omkring spørgsmål, der er mere fantasifulde end begrundede. Faktisk er det ved at blive lige så vigtigt, som det haster, at offentlige instanser, såsom DGA, AID eller PESCO på europæisk plan, hurtigt tager emnet op for ikke at genskabe den samme situation som den, der eksisterer i dag på niveauet af MALE- og HALE-droner i Europa.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler