Pakistan bestiller 236 kinesiske 155 mm SH-15 selvkørende kanoner

- Annonce -

Mens den nye selvkørende pistol SH-15 gik kun officielt i tjeneste hos det kinesiske folks befrielseshær i år, modellen, som blev præsenteret for første gang under IDEAS 2018-udstillingen, har allerede vundet over de militære myndigheder i Islamabad, som netop har bestil 236 eksemplarer, i et konstant forsøg på at modernisere de pakistanske væbnede styrker. Beløbet eller tidspunktet for transaktionen blev ikke oplyst.

SH-15 er designet og fremstillet af firmaet NARINCO og er meget tæt på CAESAR fra det franske firma Nexter. Monteret på et 6×6 chassis drevet af en 400 HK motor, er den udstyret med en 155 mm kanon med en længde på 52 kalibre, hvilket giver den en rækkevidde på mere end 50 km med projektiler med ekstra fremdrift (High- Explosive Extended-Range Full Bore Base-Bleed Rocket-Assisted eller HE ERFB-BB-RA). Den er bevæbnet af en besætning på 4 til 5 personer, hvilket giver den en skudhastighed på mellem 4 og 6 granater i minuttet. Ligesom CAESAR er den designet til at kunne slå til og forsvinde hurtigt, for ikke at blive udsat for modbatteriild. Ifølge dens designer tager det således mindre end et minut at gå fra en affyringskonfiguration til en bevægelseskonfiguration.

op chammal tirs caesar08031704 Forsvarsnyheder | Artilleri | Indo-pakistansk konflikt
CAESAR'erne fra Task Force Wagram i Irak viste gyldigheden af ​​konceptet med dette meget mobile, præcise langtrækkende artilleri.

De pakistanske væbnede styrkers artilleri er hovedsageligt baseret på 350 M109 Paladins af amerikansk oprindelse erhvervet i 90'erne, samt omkring 110 203 mm M1200'er. Resten af ​​dens stykker, mere end 105 stykker på 122, 155, 203 og 15 mm, er alle bugseret. Ibrugtagningen af ​​SH-200 vil give dem et betydeligt løft i mobilitet og ildkraft, især da den indiske fjende kun har mindre end XNUMX selvkørende artilleristykker.

- Annonce -

Denne kontrakt er også repræsentativ for det stadig stærkere bånd mellem Islamabad og Beijing, især hvad angår aspekter af militært samarbejde. Ud over SH-15 har pakistanske styrker også for nylig afgivet ordrer på VT-4 tunge kampvogne med 240 tanke bestilt i 2019, JF-17 blok III jagerfly for en ordre på 150 JF-17 og mulighed for 100 yderligere eksempler, fregatter Type 054A med 4 Type 054A fregatter til $350 millioner hver og Type 039 ubåde inklusive 8 AIP Type 039A ubåde blev bestilt fra kinesisk forsvarsindustri for $5 milliarder i 2015.

VT4 er afledt af T99 i drift med PLA Defence News | Artilleri | Indo-pakistansk konflikt
Udover SH-15'erne har Pakistan også bestilt 240 kinesiske VT-4 tunge kampvogne. Med annulleringen af ​​T-90-ordren fra Rusland er det sandsynligt, at en ny VT-4-ordre snart vil blive annonceret.

SH-15 er en del af et sæt artillerisystemer, der er dukket op i de senere år og er meget inspireret af det franske CAESAR, som demonstrerede sine operationelle kapaciteter i Irak, Syrien og Mali. Blandt dem kan vi citere Amerikansk Brutus, Japansk type 19, indisk dvs, L 'Israelsk atmosfære ellerbritisk bueskytte.

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler