Er Cambodja eksperimentplatformen for den kinesiske erobring?

For mindre end 5 år siden svor de kinesiske myndigheder på deres guder, at de aldrig ville indsætte en militærbase uden for landet, mens de kritiserede den amerikanske holdning til dette emne. Alligevel byggede Kina mellem sommeren 2016 og juni 2017 en førende base i Djibouti, der giver mulighed for at modtage fly og store skibe såsom Type 071-angrebsskibe, og har udsendt en styrke på 10.000 mand der siden denne dato. I begyndelsen af ​​2019 optrådte en rumkommunikationsbase i Patagonia, det sydlige Argentina. I løbet af det samme år gjorde flere rapporter stater om styrkelsen af ​​den kinesiske tilstedeværelse i den pakistanske flådebase i Gwadar, selvom ændringen af ​​denne base under det kinesiske flag for øjeblikket ikke er bevist. Andre kinesiske baser har dukket op de seneste år i Afrika og langs de nye Silk Roads. Men dette er intet sammenlignet med Cambodja.

Faktisk har Beijing foretaget kolossale arbejder i den tidligere franske koloni, der allerede er hårdt testet af Pol Pot og Røde Khmer's blodige regeringstid i slutningen af ​​70'erne. Samtidig indrømmede landets myndigheder kinesiske virksomheder et kæmpe havneprojekt. kun i Dara Sakor-regionen, der dækker 20% af landets ratings, og en større flyveplads med en meget lang landingsbane på mere end 3000 m, dukkede op i det indre af landene midt i skoven i samme region. Disse to projekter har været genstand for betydelige investeringer fra Kina og som ofte en 99-årig koncession givet af værtslandets myndigheder.

militær rumbase las lajas argentina Militære alliancer | Forsvarsanalyse | Cambodja
Den kinesiske militære rumbase i Las Lajas i Patagonia

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Militære Alliancer | Forsvarsanalyse | Cambodja

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler