Hvad vil Donald Trump gøre i lyset af de iranske strejker på amerikanske baser i Irak?

- Annonce -

Om natten den 8. januar, omkring kl. 2:00 lokal tid, udførte Iran et angreb på den irakiske anti-Daesh-koalitionsbase i Al-Asad og den i Idlib lufthavn rettet mod folk infrastruktur nær amerikanske tropper ved hjælp af ballistiske missiler. Antallet af anvendte missiler varierer mellem 15 og 20 afhængigt af kilden, men mindst 10 af dem ramte Al-Asad-basen, og et missil ramte asfalten i Idlib lufthavn. Det ser ud til, at mindst 4 missiler ville være blevet beskadiget efter funktionsfejl. Indtil videre synes intet offer, hverken amerikansk eller allieret, at være beklaget.

Video udsendt af iranske medier, der viser missilangrebet

Dette angreb, der ikke kun hævdes, men også vidt kommenteres af iranske myndigheder og medier ved hjælp af videoer, der viser lanceringen af ​​de såkaldte missiler, præsenteres af det iranske udenrigsministerium som et forholdsmæssigt og begrænset svar på det amerikanske angreb den 3. januar, som kostede general Souleimani livet, som mange i Iran betragtede som nr. 3 i Mullahs 'regime. Som sådan er brugen af ​​ballistiske missiler og ikke et stealthangreb fra krydsermissiler og angrebsdroner, som det var tilfældet under angreb på saudiske olieinstallationer i efteråret afslører perfekt den meget symboliske dimension, som disse strejker bar.

[Armelse]
LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Irak-konflikt | Anti-missil forsvar

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

[/ Arm_restrict_content]
- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler