Bell V-280 Valor i stærk position til at erstatte US Army Black Hawks

Futur Vertical Lift-programmet, der blev lanceret i 2009, eller FVL, en af ​​de 6 søjler i superprogrammet "Big 6", har til formål at erstatte alle de roterende vinger, der er i drift i den amerikanske hær med nye generation af fly. med forestillinger langt foran de helikoptere, der i øjeblikket er i drift. I 2016 blev det besluttet, at det første program, der skulle opstå, ville være Future Long Range Assault Aircraft eller FLRAA, der skulle erstatte UH-60 Black Hawk manøvrehelikoptere. For at gøre dette ville det nye program være baseret på Joint Multi-Role technology Demonstrator eller JMR-TD, et teknologidemonstratorprogram, der blev lanceret i 2013 mellem Bell og Sikorsky-Boeing-alliancen.

Bells demonstrator, V-280 Valor, gjorde sin første i december 2017. Det er et fly, der bruger tiltrotorteknologi, der allerede er anvendt på V-22 Osprey i tjeneste hos US Marines Corps, designet af Bell og Boeing. Sikorsky's SB-1 Defiant bruger på sin side en modroterende rotor, som de enheder, der er designet af den russiske Kamov, og en propel på basis af sin S-97 Raider-demonstrator. Men teknologiske vanskeligheder forsinkede programmet, hvilket først foretog sin første flyvning i marts 2019.

SB1 Defiant med kontraroterende rotor Nyheder Defense | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Defiant-programmet har oplevet mange forsinkelser, der kunne være dødelige i FLRAA-konkurrencen
[Armelse]

Og det er her, ifølge den amerikanske hær. Faktisk er der ingen tvivl, ifølge erklæringer fra hærens sekretær Ryan McCarthy, ændre tidsplanen for FLRAA-programmet for at give Sikorsky-Boeing tid til at indhente deres konkurrent, der allerede har logget mere end 160 timers flyvetid, og Tilfredsstiller alle amerikanske hærs testprogrammer. "Tid er en luksus, som vi ikke har," sagde han, mens han specificerede, at dette ikke betød, at programallokeringen var blevet registreret. Denne meddelelse lyder imidlertid som optakt til en katastrofal sætning for Sikorsky, når målet med udvælgelsesprogrammet frem for alt er at være baseret på dokumenteret ydeevne og pålidelighed og ikke på teknologiske fremskrivninger. Da Defiant foretog sine første flyvninger, fortsatte Valor med at vise sine evner, hvad enten det var ved at validere militære procedurer som reboverførsel eller ved at vise hans evne til at flyve uafhængigt uden pilotyderligere udvidet kløften med sin modstander.

For øjeblikket er V-280 Valor og DB-1 Defiant kun demonstranter, og de bliver nødt til at blive ændret for at fremstille prototyper, der opfylder kravene fra den amerikanske hær. Men i det omfang FLRAA-programmet blev designet på teknologiske baser som følge af JMR-TD-demonstrationsprogrammet, vil disse ændringer ikke være af en sådan art, at de dybtgående forstyrrer arkitekturen eller ydeevnen for hver enhed. Det er derfor usandsynligt, at Sikorsky vil være i stand til at indhente Valor, som mere og mere fremstår som favoritten af ​​denne konkurrence, der dømmes i sommeren 2021.

SIKORSKSY FARA Forest MEDIA GODKENDT oktober 2019 1 1024x576 Nyheder Forsvar | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Raider X-projektet fremstår i dag som det mest lovende vedrørende FARA-programmet

Men selv hvis Sikorsky skulle miste FLRAA-programmet, ville det sandsynligvis ikke være slutningen på Defiant og dens unikke arkitektur. Faktisk på dette samme tekniske grundlag tilbyder producenten Raider X-modellen til Future Attack Reconnaissance Aircraft-programmet, et let rekognoserings- og angrebsfly beregnet til at erstatte OH-58 Kiowa-helikoptere, der blev trukket ud af drift i 2014, men også for at styrke ildkraften i AH-64 Apache og deres efterfølgere. Men i denne konkurrence tilbyder dens mangeårige modstander, Bell, ikke en ny generation enhed, men Bell 360 Invictus, en klassisk designhelikopter med optimeret ydeevne. Faktisk er tiltrotorteknologi næppe kompatibel med designet af en let helikopter, der vejer mindre end 6 tons. Med hensyn til de andre forudvalgskandidater har hverken Karem og hans AR40 eller konceptet præsenteret af AVX / L3 en reel chance for at blive valgt blandt de 2 finalister.

I dag er det kun Boeing, hvis model stadig ikke er afsløret, der kunne komme og spille spoilsport mellem Sikorsky og Bell i denne konkurrence. Men Seattle-firmaet har i de senere år vist sig at være i stand til ganske spektakulære vendinger og vinde hurtigt efter hinanden. MQ-25 Stingray-drone-programmet ombord af den amerikanske flåde, og US Air Force TX-programmet, for at erstatte T-38 Talon avancerede trænerfly i brug siden 80'erne. Men mens Sikorsky har investeret titusindvis af dollars i F&U siden århundredskiftet omkring sin propel- og rotorteknologi modrotation omkring X2 og derefter S-97 programmerne, og at Bell gjorde det samme med hensyn til vippende rotorer omkring V-22-programmet, Boeing, som alligevel producerede AH64 Apache og CH-47 Chinook, to symbolske fly i USA Hær, syntes han ikke at have investeret i denne type ny roterende fløjarkitektur. Det vides derfor ikke på hvilket teknologisk grundlag producentens forslag vil blive bygget.

RacerAirbusHelicopters Billede Nyheder Forsvar | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud
Den teknologiske arkitektur i Airbus Helicopters Racer er meget genial og kombinerer ydeevne med forenklet vedligeholdelse.

Blandt de nye teknologiske arkitekturer for helikoptere, der sandsynligvis vil imødekomme morgendagens slagmark, især med hensyn til hastighed og udvidet rækkevidde, den foreslåede af Airbus-helikoptere med X3 til Racer, er mest lovende, selvom det ikke var blevet valgt af den amerikanske hær af temmelig uklare grunde. Konfigurationen, som den europæiske helikopterproducent forestiller sig, er baseret på to naceller udstyret med en propel placeret på hver side af flyrammen og spiller både rollen som fremdrift og modroterende rotor, alt sammen drevet af et direkte kraftudtag på enhedens turbine. Denne løsning, så elegant som den er genial, gør det muligt at nå hastigheder på næsten 400 km / t uden at skulle veje eller unødigt komplicere helikopteren og dens vedligeholdelse. Raceren er designet som en del af et rent civilt europæisk finansieringsprogram og er endnu ikke blevet omdannet til et militært program. Men det ville være meget overraskende, hvis dette ikke skete i de kommende år.

[armelse] [armelse]

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Konstruktion af militærhelikoptere | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


[/ arm_restrict_content] [/ arm_restrict_content]

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler