USAFs fremtidige stealth-mål-drone begynder at teste

- Annonce -

13 sidste januar, Luftfartsuge afslørede, at den californiske start-up Sierra Technical Services Inc. for første gang havde afsløret sin 5GAT, en stealth-drone af en helt ny slags, der ville have startet sine jordtest. Hvis de historiske flyproducenter som de nye aktører i forsvarssektoren har vænnet os i et par år til rekognoscering af droner eller endda til at skjule kampdronedemonstranter, er "5th Generation Aerial Target" ikke en UAV som de andre. Som navnet antyder, vil dets primære funktion være at tjene som en ny generation målkøretøj, der er repræsentativ for nye lufttrusler, der i øjeblikket udvikler sig rundt om i verden. Bemærk, at for et par måneder siden, Kina havde præsenteret en stealth drone dedikeret til denne samme funktion, LJ-1.

Begrebet 5GAT var blevet detaljeret beskrevet af STS i en præsentation fra 2012, og alt tyder på, at enheden, der blev afsløret for et par dage siden, stort set respekterer den oprindelige køreplan. Cirka 15 m lang, omtrent det samme som et F-16 eller et T-38 Talon-træningsfly, overtager maskinen også sidstnævnte motor med to efterforbrændingsturbojetter J85-5. Denne motor tilbyder den fremragende ydelse for en maskine i denne kategori. Men frem for alt vil det reducere sine produktionsomkostninger og dets logistiske fodaftryk. Bestande af J85-5 i USAF er faktisk ganske betydelige og bør stige, når Talons erstattes af de nye Boeing T-7 Red Hawks. For øjeblikket estimeres enhedsprisen til $ 10 millioner, men kan falde yderligere under masseproduktionen.

5gat sierra tekniske tjenester Forsvarsnyheder | Trænings- og angrebsfly | Kampdroner
5GAT kunne fungere som en testplatform for autonome dronekontrolsystemer fra Skyborg-programmet

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Trænings- og angrebsfly | Kampdroner

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler