DGA giver besked om rækkefølgen af ​​54 Griffons MEPAC udstyret med 120 mm 2M2R mørtel

i en pressemeddelelse offentliggjort den 24. januar, GME Scorpion - Momentary Group of Companies bestående af Nexter, Arquus og Thales - erklærede, at DGA den 30. december 2019 havde underrettet dem om en ny godkendelse af kontrakten til SCORPION-programmet. Denne påtegning vedrører ordren forventet siden sidste sommer af 54 Griffon flerrullede pansrede køretøjer udstyret til at bære en 120 mm stribet mørtel i deres greb. Tillægget gør det således muligt at opfylde målet for 1872 SCORPION-køretøjer, der er omhandlet i den nuværende militære programmeringslov.

Denne nye variant af Griffon er betegnet MEPAC, for Embedded Mortar For Contact Support, idet den pågældende mørtel er 2R2M fra Thales. En reel international succes, og allerede bevist i kamp, ​​er denne nye generation af mørtel designet til at blive båret om bord på motorkøretøjer. Det udstyrer således Saudi-Arabien, ombord på M113-køretøjer, Italien ombord på 8 × 8 Freccia, Malaysia på bæltekøretøjer og 8 × 8 co-designet med Tyrkiet eller Sultanatet Oman. på VAB-basis. En version afledt af 2R2M, Dragon Fire, udstyrer også USMC ombord på LAV-25 eller ellers trukket af Humvee. Som forberedelse til Griffon MEPAC-kontrakten testede hæren også MEPAC ombord på en 6 × 6 VAB modificeret efter omstændighederne.

DCV9bBEXgAEbdnt Analyse Forsvar | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud
En 6 × 6 VAB er specielt modificeret til at muliggøre test af den indbyggede 2M2R under driftsforhold. Hvis nogle VAB 4 × 4 var blevet leveret med en 81 mm mørtel, driver hæren nu kun trukket mørtel.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Konstruktion af pansrede køretøjer | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


Download artiklen i pdf-format

Funktionalitet forbeholdt professionelle abonnenter

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler