Falcon Archange ordre: velkommen men utilstrækkelig kapacitetsfornyelse

- Annonce -

For et par dage siden annoncerede det franske ministerium for væbnede styrker ordren til de to første Falcon Archangels til Air Force. Hvis den programmerede fornyelse af den kanoniske C-160 Gabriel er objektivt god nyhed for vores ROEM-evner, afspejler deres design en forældet, i det mindste ufuldstændig, tilgang af den politiske sfære over for de nye udfordringer i "krigen".

Resultatet af samarbejdet mellem Dassault for vektoren (Falcon 8X) og Thalès for dens nyttelast: CUGE (Universal Electronic Warfare Capability) de første to kopier (ud af tre) af Falcon ARCHANGE [efn_note] "Payload Intelligence Aircraft of New Generation. [/efn_note] er blevet bestilt til operationel service mellem 2025 og 2030. De vil erstatte den meget aldrende C-160 Gabriel, som allerede var gammel i 1991 under den anden Golfkrig. Falcon Archangel vil være i stand til at bære otte mandskab og tre besætningsmedlemmer. Den drager fordel af en maksimal hastighed på Mach 0,90, en rækkevidde på 12 km og et loft på 000 meter, og den tilbyder aeronautiske kapaciteter, der er langt bedre end Gabriel, selvom dens mangel på bunkers delvist vil begrænse lasten.

Men dens CUGE, der tilbyder store kapaciteter ELINT, Underskrevet et Comint støttet af kunstig intelligens teknologier og multi-polarisationsantenner bør kompensere for dette tab. Manglen på detaljer om teknologien tillader os ikke at sige, om erkeengelen vil være i stand til at bruge dens evner i en sikker afstand (stå af), fordi dens luftfartsegenskaber placerer den de facto i spektret af et solidt luftfartøjsforsvar som implementeret af Rusland eller Kina. Hvis denne vektor er beregnet til at blive brugt ud over CERES-satellitsystemet i målretningsprocessen og i GEOINT-kortlægning, opstår følgelig spørgsmålet om dens overlevelsesevne i et ikke-tilladt driftsteater.

- Annonce -
Falcon 8X ARCHANGE Forsvarsanalyse | Awacs og elektronisk krigsførelse | Konstruktion af militærfly
Luftvåbnets ærkeengle tillader indsamling af talrige og dyrebare elektromagnetiske oplysninger. Men har Frankrig midlerne til at udnytte disse oplysninger operationelt?

LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Awacs og elektronisk krigsførelse | Konstruktion af militærfly

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

- Annonce -

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt


Download artiklen i pdf-format

- Annonce -
Funktionalitet forbeholdt professionelle abonnenter

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler