De franske væbnede styrker er i dag mere efterspurgte end nogensinde

Mens de knap begynder at genopbygge deres kapacitet, efter at 20 år med budgetrestriktioner alvorligt har undergravet deres operationelle potentiale, er de franske væbnede styrker i begyndelsen af ​​2020 udsat for et operationelt pres af en intensitet, der aldrig er nået siden den første Golfkrig, i 1991, hvor de franske hære havde dobbelt så meget udstyr og mandskab som i dag.

Selv med de erklærede ambitioner i loven om militær programmering 2019-2025, kræver dette pres, som ikke viser tegn på at lette, en hurtig reevaluering af de midler, der er tildelt de væbnede styrker, for at være klar til at møde årenes sandsynlige scenarier fremtid.

De franske væbnede styrker indsætter yderligere 600 mand til Barkhane

Ministeren for de væbnede styrker, Florence Parly, bekræftede søndag 2. februar udsendelse af 600 ekstra mænd til at styrke de 4500 franske soldater under Operation Barkhane i Mali og den sydsahariske zone. Det personel, der således blev indsat af de franske hære alene til Operation Barkhane, vil være forholdsmæssigt lig med dem fra Daguet-divisionen i Saudi-Arabien i 1990 og 1991, hvor hærene stillede op med 300.000 karrieremandskab og 250.000 værnepligtige. Dette ekstra personale, hovedsagelig stillet til rådighed af hæren, vil gøre det muligt at øge den franske tilstedeværelse på et territorium så stort som det kontinentale Europa.

Ud over arbejdsstyrken lider udstyr meget hurtigere ned på grund af dets indsættelse i eksterne operationer. Således forringes et pansret køretøj eller en helikopter, der sendes indsat på en ekstern mission, hurtigere i forholdet 1 til 3 sammenlignet med "normal" brug.

Luftflåden fra Hærens Lette Luftfart, ALAT, men også den, der vedrører visse motoriserede komponenter såsom artilleri eller kampvogne, er designet så tæt som muligt til lavintensiv brug. Således har visse typer pansrede køretøjer, såsom Light Armored Vehicle, eller LAV, af hæren, nået tilbagetrækningsalderen fra tjeneste for tidligt på grund af deres betydelige brug i eksterne operationer, men deres udskiftning er ikke Det er stadig ikke planlagt .

På trods af ibrugtagningen af ​​nyt udstyr er hæren faktisk ikke i stand til at rekapitalisere sine styrker, og selv tværtimod fortsætter den med at se sit operationelle potentiale aftage over tid.

De franske væbnede styrker kalder på CH-47 chinooks fra Royal Air Force i Mali
Royal Air Force CH-47 Chinooks udsendt til Mali til støtte for Operation Barkhane giver meget nyttige mobilitetskapaciteter til franske styrker.

Franske styrker befinder sig i en paradoksal situation i regionen med hastigt voksende anti-fransk stemning, hjulpet af et medie, der ofte manipuleres af Moskva, Beijing og lokale interesser, mens regeringer og lokale væbnede styrker undlader at håndtere de tilstedeværende jihadistiske styrker.

Nogle europæiske lande har også indsat personale og ressourcer til at støtte den franske indsats. Især Royal Air Forces CH-47 Chinook tunge helikoptere giver flyveevner, som de franske styrker ikke har. Estland indsatte også en kampenhed på omkring tres mand, en måde for Tallinn at takke Frankrig for indsættelsen af ​​dets luft- og landstyrker som en del af NATO's beroligende operationer.

Den franske flåde på alle fronter


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Indsættelse af styrker - Genforsikring | Forsvarsanalyse | Jagerfly

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med koden Metanniv24

Tilbuddet gælder fra 10. til 20. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler