Den første amerikanske ubåd udstyret med taktiske atomkrigsraketter til at sejle

Under den kolde krig havde begge sider missiler og bomber med atomkraftafgifter med lav effekt, beregnet til brug ikke mod modstående byer eller industriel infrastruktur, men mod militære styrker. Vi talte om taktiske atomvåben. Læren om den tid ønskede, at det skulle være muligt at bruge disse våben uden at overskride tærsklen, der udløste strategisk brand, nemlig den gensidige eliminering af modstandere med interkontinentale ballistiske missiler, der implementerede strategiske nukleare afgifter på flere hundreder af kilo-tons.

Allerede på det tidspunkt blev der hævet mange stemmer mod sådanne scenarier, idet man vurderede, at det var umuligt at forudsige modstanderens reaktion over for atomvåben, endda taktisk, hvis den også havde atomvåben. For nylig er disse Princeton-forskere, der fremhævede i simuleringer at brugen af ​​taktiske atomvåben sandsynligvis ville føre til en strategisk optrapning. Ganske vist kritiseres disse teorier ofte med mere eller mindre objektivitet. Men faktum er fortsat, at krydsning af nukleartærsklen, taktisk eller ej, åbner et helt ukendt mulighedsfelt, fordi det ikke kan være baseret på nogen statistisk undersøgelse, og hvis konsekvenser i øvrigt kan være kataklysmisk.

Simuleringen foretaget af forskere ved Princeton tilbyder et meget utilfredsstillende perspektiv på brugen af ​​taktiske atomvåben. Bemærk, at Frankrig, selv om det er et medlem af NATO, men som har en autonom afskrækkende virkning, synes at være beskyttet mod direkte strejker, selvom det radioaktive nedfald vil være lige så dødeligt på lang sigt.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame.

Meta-Defense fejrer sit 5-års jubilæum!

LOGO meta forsvar 114 Forsvarsnyheder | Atomvåben | FORENEDE STATER

- 20% på dit Classic- eller Premium-abonnement, med kode Metanniv24Indtil Kun 21. maj !

Tilbuddet gælder fra 10. til 21. maj for online abonnement på et nyt Classic eller Premium, årligt eller ugentligt abonnement på Meta-Defense hjemmesiden.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler