Fredag ​​den 8. december 2023

Disse teknologier, der vil være i stand til at detektere en F35 fra 2030

Siden brugen af ​​F117 i den første Golfkrig i 1991, er stealth blevet betragtet som den væsentlige egenskab ved et kampfly, for at kunne klare det moderne antiluftskyts forsvar af en beslutsom modstander. . Og oberstløjtnant Zelkos fly, skudt ned af et batteri af S-175 missiler (SA-3 i NATO-klassifikationen), da det netop havde åbnet sin ammunitionsluge den 27. marts 1999 over Serbien, ændrede sig ikke meget.

Stealth var blevet den hellige gral for flyfabrikanter og verdens luftvåbens hovedkvarter. Fra da af blev der udviklet adskillige programmer baseret på denne egenskab inden for kampfly som den amerikanske F22 og F35, den russiske Su57 eller den kinesiske J20, samt strategiske bombefly, lige fra de amerikanske B2 Spirit og B21 Raider til fremtidens HH -20 kinesiske og russiske Pak-DA.

Som altid, mens teknologier til at reducere det radarækvivalente areal af et fly fortsatte med at udvikle sig, udviklede andre hold af forskere teknologier til at imødegå dem og opdage disse fly på trods af deres formodede radarusynlighedskappe. Empirisk i begyndelsen nåede disse nye counter-stealth-teknologier nu niveauer af pålidelighed, hvilket gør deres operationelle brug mulig. I 2030 vil mange af dem faktisk være i drift, hvilket gør den passive stealth, der bruges på enheder som F35, Su57 eller J20, hvis ikke forældede, under alle omstændigheder meget mindre effektiv.

2020: Multistatisme

Multistatisme er baseret på den fysiske adskillelse af radarsender og modtager. Et stealth-fly er faktisk aldrig rigtig snigende, og når det nærmer sig under en vis afstand fra en radar, ender det med at blive opdaget. For F35A anslår offentlige data således, at en A-3 Sentry ville være i stand til at detektere den på en afstand af 30 km, mens den er i stand til at detektere en Su-30 eller en F-15 ud over 200 km. km.

F35 italiensk
F35'erens stealth vil ikke være fuldt effektiv i et par år endnu, hvorefter nye detektionsteknologier vil neutralisere fordelene.

Men ved at bringe radarmodtageren tættere på målet, øges detektionsområdet i forhold til senderen, signaleffekten falder med kvadratet på afstanden mellem sender og mål, såvel som mellem mål og modtager. Denne teknologi involverer at være i stand til at synkronisere og få fjernsendere og -modtagere til at samarbejde, men gør det muligt at give et indledende svar baseret på brugen af ​​eksisterende radarteknologier for at imødegå passiv stealth. Det bliver også testet af adskillige væbnede styrker rundt om i verden, herunder i Europa.

2025: Lavfrekvente radarer


LOGO meta defense 70

Resten af ​​denne artikel er forbeholdt abonnenter -

Klassiske abonnementer giver adgang til alle Flash-artikler, analyser og synteser, uden reklame , fra €1,99.

Premium-abonnementer også adgang til artikler, der er over to år gamle i arkivet, samt avancerede forskningsværktøjer og til at offentliggøre to pressemeddelelser eller jobtilbud gratis om måneden i Partners-sektionen (+ Push sociale netværk / ansøgning).


Fabrice Wolf
Fabrice Wolfhttps://meta-defense.fr/fabrice-wolf/
En tidligere fransk flådeluftfartspilot, Fabrice er redaktør og hovedforfatter på Meta-defense.fr-siden. Hans ekspertiseområder er militær aeronautik, forsvarsøkonomi, luft- og ubådskrigsførelse og Akita inu.

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler