Tu-160M2 markerer fornyelse af russisk strategisk bombeangreb

I løbet af få dage var nyheden særlig rig på spørgsmålet om de russiske bombefly, der annoncerede fornyelse af de russiske luftvåbners strategiske styrker i de kommende årtier. Faktisk efter første flyvning af prototypen Tu-160M2 supersonisk den 2. februar, efterfulgt af meddelelsen om en ordre på 10 seriekopier, den russiske presse næste dag sagde, at det russiske forsvarsministerium gav sin aftale om at starte produktionen af ​​den fremtidige stealth-bombefly PAK-DA, hvis første flyvning forventes i 2027. Disse to meget forskellige programmer er faktisk tæt knyttet til industrielle og sammenhængen med meddelelserne ser ud til at tegne lidt mere præcist konturen af ​​de fremtidige russiske strategiske luftstyrker inden 2040.

Tupolev Tu 160 Naumenko 1 Analyse Forsvar | Strategiske våben | Strategiske bombefly
Tu-160M ​​er et af de mest imponerende militærfly i verden. Den er i stand til at bære mere end 40 tons våben og lider af gammel flyelektronik, som Tu-160M2-programmet bør gennemgå fuldstændigt. Illustration Kirill Naumenko

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Strategiske våben | Strategiske bombefly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler