Forbundsdagen validerer FCASs første fase med mange forbehold

Le Bundestag-afstemning, det tyske parlament, for at finansiere den første fase, der sigter mod at udvikle demonstratoren af ​​Future Air Combat System, eller FCAS, programmet, som skal erstatte Rafale fransk og Typhoon Tysk og spansk fra 2040, kan tolkes på to forskellige måder, alt efter om vi ser på glasset halvt fyldt, eller glasset halvtomt.

For optimister er dette et stort skridt fremad til fordel for udviklingen af ​​dette strategiske program til styrkelse af luftstyrkerne i de 3 lande, men også for at styrke europæisk strategisk uafhængighed inden for teknologi og industri. Finansieringen på 77 millioner euro, godkendt af det tyske parlament den 12. februar, gør det muligt at have en første tranche af finansiering på mere end 150 millioner euro til at udvikle den teknologiske demonstrator af kampflyet, som vil være i hjertet af FCAS, en væsentlig fase for at komme roligt videre i programmet og undgå teknologiske blindgyder. Det markerer også Tysklands overordnede engagement, hvis særligt komplekse politiske landskab vi kender, til fordel for fransk-tysk samarbejde, herunder især Main Ground Combat System-programmet eller MGCS, der i samme tidsplan skal erstatte de franske Leclerc-kampvogne og Leopard 2 tyskere.

Tysk Forbundsdag Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly
Det tyske parlament vil blive hørt i alle faser af finansieringen af ​​FCAS og MGCS, hvilket øger risikoen for programmet.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Jagerfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler