Ved at tilbyde sin F-15EX til den indiske luftvåben, slører Boeing sin strategiske positionering i Indien

Ifølge FlightGlobal, den amerikanske flyproducent ville overveje at tilbyde sit F-15EX tunge jagerfly til det indiske luftvåben (IAF) som en del af sit fremtidige udbud af 110 nye kampfly, MMRCA 2.0. Information, opfanget af den indiske presse, angiver, at Boeing har ansøgt om en eksportlicens fra de amerikanske myndigheder, en simpel forholdsregel, der gør det muligt for det at forudse enhver administrativ begrænsning, hvis det viser sig, at F-15EX virkelig interesserer IAF inden for rammerne af MMRCA 2.0.

Denne positionering af Boeing, som allerede officielt tilbyder sin F/A-18E/F til både det indiske luftvåben og flåden, kan ved første øjekast overraske, men illustrerer frem for alt den usikkerhed, der stadig omgiver opkøbsprocedurerne i New Delhi. Faktisk, som Boeing-talsmanden påpeger, har det indiske luftvåben stadig ikke klart defineret sine behov for sit fremtidige udbud. Med fokus på antallet af eskadriller snarere end dets samlede kampkapacitet, ville det indiske luftvåben forblive knyttet til formatet af 110 jagerfly uden yderligere afklaring. Det oprindelige behov var et enmotors fly, som ikke længere svarer til nogen operationel virkelighed i dag, da Gripen, F-16 eller endda F-35 (det eneste enmotorede fly på markedet) adskiller sig fra hinanden ... Efterfølgende ville konkurrencen have været åben for mellemstore jetfly som Rafale, Super Hornet, MiG-35 og Typhoon, hvilket faktisk giver dette udbud en luft af den første MMRCA af navnet, kontrakten lanceret i 1999, vundet i 2012 af Rafale derefter aflyst i 2015.

https s3.amazonaws.com the drive staging message editor2F1529958967572 ajja1 News Defense | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
F-15EX stammer fra den saudiske F-15SA og har en imponerende bæreevne i luft-til-luft missiler og luft-til-jord våben, men forbliver et tungt og dyrt jagerfly at betjene.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler