Moderne russiske dybhavs kampskibe

Hvis den russiske flåde ofte er i nyhederne om dens ubådsflåde, er dens stridende overfladeflåde i dag i fuld genoplivning og har nye kapaciteter, der kan udgøre store problemer for NATO og dens flådestyrke. forgrunden. Denne oversigt over den russiske flådes kampoverfladeenheder på åbent hav vil give en forståelse af deres kapaciteter og udfordringer.

Kirov-klasse krydsere (2)

Krydstogterens Kirovs ibrugtagning i 1980 havde så bekymret den amerikanske flåde, at den besluttede at genaktivere de 4 slagskibe i Iowa-klasse arvet fra anden verdenskrig for at genoprette balancen mellem magtbalancen og den sovjetiske flåde. Det må siges, at med sine 28.000 tons i 252 m længde, dens to KN-3 atomreaktorer og de 300 eller deromkring missiler af alle typer, der danner dets arsenal, udgør Kirovs en klasse af skib uden tilsvarende selv i dag verdensflåde.
Selvom den arvede 4 bygninger med Sovjetunionens fald, har den russiske flåde nu kun to, hvoraf den ene, admiral Nakhimov, bliver moderniseret. Den allerede moderniserede Pyotr Velikiy er den eneste aktive enhed i denne klasse og tilhører den nordlige flåde.

Den bruger 20 P-700 langtrækkende tunge anti-skibsmissiler samt 96 S-300F / M langtrækkende anti-flymissiler og når en rækkevidde på 250 km. Til sin selvbeskyttelse bruger den 128 3K95 Kinzhal-missiler fra TOR-systemet. Dens artilleri består af en 130 mm dobbeltrørskanon og 6 CIWS CAD-NA Kortik-systemer afledt af Pantsir-systemet og hver sammensat af 2 30 mm Gatling-kanoner med meget høj skudhastighed og 8 anti-ildmissiler. Antenner med kort rækkevidde 9M311. Endelig til anti-ubådskrig anvender den 3 RBU-raketkastere og 10 533 mm torpedorør samt 3 Kamov ASM-helikoptere.

Kirov-klassens atomkrydser Piot Veliki Pierre le Grand fra den russiske flåde CIWS og SHORAD | Militære flådekonstruktioner | Forsvarskontrakter og udbud
På trods af sin alder forbliver krydseren Piotr Velikiy sandsynligvis den mest magtfulde flåde kampenhed i verden

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 CIWS og SHORAD | Militær flådekonstruktion | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW