Vil visuelle observationsfunktioner virkelig være kernen i det fremtidige maritime patruljefly?

- Annonce -

I 2018 underskrev Frankrig og Tyskland en hensigtserklæring om at samarbejde om udviklingen af ​​et nyt maritimt patruljefly (PATMAR) til erstatning for det nuværende fly inden 2035, MAWS (Maritime Airborne Warfare System). I mellemtiden vil Frankrig være i stand til at regne med 18 ærverdige ATL2 eller Altantique 2, der i øjeblikket er under renovering og altid klar til at sikre den franske flåde- og landoperation over hele verden.

Sidste november, en artikel af kommandør Molina offentliggjort i National Defense Review malede et robotportræt af, hvad dette fremtidige PATMAR-fly kunne være. Modellen, der fremgår af artiklen, er til at begynde med ganske logisk, men præsenterer ikke desto mindre visse modsigelser mellem operationelle behov og tilgængelige industrielle løsninger. Hvad skal man sætte spørgsmålstegn ved fordelene ved en vis konservatisme af de væbnede styrker, der kan føre til teknologiske blindveje, som operatørerne vil være nødt til at tackle med i flere årtier, i betragtning af den aktuelle varighed af militære programmer.

Atlantic 2 maritime patrulje af den tyske flåde | Forsvarsanalyse | Maritim Patrol Luftfart
ATL2 er designet specielt til den maritime patruljemission og skinner også regelmæssigt i Afrika og Mellemøsten. Endnu mere end til påvisning af ubåd bruges glassæsen også til visuel overvågning af landmål.

LOGO meta forsvar 70 Tyskland | Forsvarsanalyse | Maritim Patrol Luftfart

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler