Appellerer Hervé Guillou, administrerende direktør for Naval Group, om en "Airbus Naval" til europæiske producenter?

Siden starten på drøftelserne om en fusion mellem den franske flådegruppe og den italienske Fincantieri, to af de største europæiske flådeforsvarsgrupper, er der gentagne gange kommet en forestilling om at skabe "en flådeairbus". Og i anledning af hans tale, der var værd at have en balance før hans afgang, opfordrede Hervé Guillou, præsident for Naval Group siden 2014, og som vil forlade denne stilling til fordel for Pierre-Eric Pommellet, endnu en gang den europæiske søfartsindustri til mødes og konsolideres for at være klar til at møde konkurrence fra lande som Sydkorea, Tyrkiet, Rusland og især Kina, for ikke at nævne USA, der, vi ved det, tøv ikke med at blande sig i europæiske forhandlinger om dette emne. Men, ligesom præsident Macrons forslag om udvidelse af fransk afskrækkelse i Europa, denne vision foreslået af Hervé Guillou ser ikke ud til at skabe begejstring blandt visse europæiske producenter ...

Næsten valgt præsident Emmanuel Macron måtte i sommeren 2017 stå over for en fransk-italiensk krise på grund af genoptagelsen af ​​Saint-Nazaires skibsværfter, dengang kaldet STX Frankrig, efter den retlige reorganisering af den sydkoreanske STX offshore og skibsbygning, der arvede virksomheden i 2007, da den norske koncern Aker Yards erhvervede disse steder fra det franske Alstom i 2004. Faktisk var Fincantieri-koncernen i starten af ​​2017 den eneste erklærede køber og ejet faktisk de 66% af aktierne, der sælges af STX. Men den franske regering frygtede en langsom flytning og teknologisk plyndring af know-how og ordrer, nedlagde veto mod den og gennemførte en delvis nationalisering af stedet. For at fremme forsamlingen, der blev foreslået af den nye franske præsident, foreslog Paris i Rom, at der oprettes et partnerskab, der på fælles basis vil samle den franske flådegruppe og de italienske Fincantieri-grupper med det formål at skabe en europæisk leder inden for skibsbygning af forsvar. Derudover forpligtede Frankrig sig til at vælge en italiensk model til udskiftning af dens tankskibe af den franske flåde.

BPC Tonnerre L 9014 Tyskland | Forsvarsanalyse | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Saint-Nazaires skibsværfter er de eneste i Frankrig, der er i stand til at fremstille store skibe, såsom PHA eller den fremtidige flyselskab for den franske flåde

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Tyskland | Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler