Første test af det hypersoniske missil fra Tzirkon fra en russisk fregat

Blandt de moderne våbensystemer, der er under udvikling i Rusland, er 3M22 Tzikon hypersonisk antiskibsmissil sandsynligvis et af de mest tilbøjelige til at medføre et langsigtet teknologisk skift. Givet at nå 1000 km, ville missilet udvikle sig ved Mach 9, hvilket sætter det næsten uden for rækkevidde af alle de antimissilsystemer, der findes i dag, og som beskytter bygningerne i de vestlige flåder. Programmet har netop taget et stort skridt fremad, da ifølge TASS-agenturet den russiske flåde ville have fyret de første skud på 2 af disse missiler fra et skib, i dette tilfælde den nye fregat Admiral Gorshkov.

Testen, der involverer to missiler affyret mod mål på land, siges at have fundet sted i januar måned i Barentzhavet. Missilet ville ved denne lejlighed have vist sit potentiale til at nå mål mere end 500 km væk. Ifølge militærmyndighederne, der er interviewet af det officielle russiske agentur, vil det næste skridt være at teste missilet fra en atomubåd, inden den træder i drift, som skal finde sted mellem udgangen af ​​2020 og begyndelsen af ​​2021.

Admiral Gorshkov 22350 projekt Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | kystforsvaret
Test af 3M22 Tzirkon-missilet blev udført i januar af fregatten Admiral Gorshkov første enhed i klassen med samme navn bestilt i 8 eksemplarer af den russiske marine

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Hypersoniske våben og missiler | Kystforsvaret

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler