På grund af coronavirusepidemien vil NATOs øvelse "Defender 2020" blive reduceret til det absolutte minimum

Det måtte at være NATOs svar de gigantiske øvelser under reelle forhold, der for nylig blev udført af Rusland og dets allierede, især i løbet af Vostok 2018, men også den største militære øvelse udført i Vesteuropa i et kvart århundrede. Defender 2020, også kaldet Defender, skulle bestå i at indsætte næsten 20.000 amerikanske tropper i Vesteuropa via transport med skibe og fly forskudt mellem slutningen af ​​vinteren og foråret 2020 til europæiske havne og militærbaser. De ville have tilsluttet sig omkring 17000 europæiske soldater der, hvilket gjorde det muligt at køre en række manøvrer og øvelser i ti lande, fra Benelux til de baltiske stater via Tyskland og Skandinavien. Flere titusinder af køretøjer foretog også turen fra USA, for ikke at nævne brugen af ​​forudplaceret udstyr i Europa. En hjemkomst for NATO, der under den kolde krig udøvede årlige Reforger-øvelser med tropper i Nordtyskland.

I skrivende stund opretholdes Defender 2020-øvelsen stadig officielt, men dens omfang og rækkevidde er allerede reduceret betydeligt. I praksis eksisterer derfor Defender 2020-øvelsen, som den oprindeligt var planlagt, med et klart politisk og strategisk mål ikke længere på grund af Covid-19-epidemien. Hvis den ikke allerede er rent og enkelt aflyst, skyldes det i vid udstrækning, at de allerede er startet, idet næsten 6000 amerikanske soldater - inklusive en pansret brigade - var udsat i slutningen af ​​januar, derefter fra 21. februar. Der er dog all grund til at tro, at tingene ikke vil gå meget længere for NATO-styrkerne.

forsvarer 2020 Forsvarsnyheder | Tyskland | militære alliancer
Som denne infografik viser, skulle hovedøvelserne i Defender 2020 finde sted mellem de baltiske stater og Belgien med sideøvelser i Norge og Italien for ikke at nævne udsendelsen af ​​tropper fra hele Europa, inklusive Frankrig

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Tyskland | Militære alliancer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler