Tonnerre-helikoptertransporten blev sendt til Korsika for at evakuere patienter fra Covid-19

Sidste fredag, i en artikel dedikeret til rygter, der cirkulerer rundt om de væbnede styrker i forbindelse med coronavirus-epidemien, konkluderede vi, at indsættelsen af ​​yderligere militære midler til at styre situationen uden for Frankrig sandsynligvis var nært forestående. Ud over tankskibene, der blev brugt sammen med Morphée-sæt til transport af patienter, nævnte vi især brugen af ​​amfibiehelikoptertransportører (PHA), hvis hospitaler er specielt veludstyrede.

Den næste dag lærte vi fra Ministeriet for de væbnede styrker, at en første PHA, Tonnerre, skulle rejse om aftenen fra Toulon for at deltage i evakueringen af ​​patienter med Covid-19 på Korsika. Et spring mod tordenen, men som gør det muligt at transportere mange flere patienter samtidig end et Morphée-fly, samtidig med at man undgår brug af civile færger, der slet ikke er udstyret til denne type medicinsk evakuering. Frem for alt vil transport af patienter til hospitaler i Marseille muliggøre overbelastning et stykke tid på Ajaccio hospital, hvis kapacitet er tæt på mætning.

Efter at have grebet ind for at redde ofrene for orkanen Irma og cyklonen Idai, er Tonnerre regelmæssigt i humanitære operationer

Amfibisk helikopterbærers hospitalskapacitet


Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter -

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer". Flash-artikler er tilgængelige i fuld version i 48 timer. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiver (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW