Disse 10 teknologier, der revolutionerer eller vil revolutionere militær handling (del 1)

Perioden efter den kolde krig, der begyndte med Sovjetunionens død og præget af ubestridt amerikansk overherredømme, er ophørt for et par år siden, selv om opfattelsen af ​​denne tidsændring først begynder at blive optaget af globale politiske myndigheder. En ny æra, som vi endnu ikke kan nævne, er gradvis ankommet og er kendetegnet ved den betydelige stigning i de store verdensmagters teknologiske ambitioner og især ved fremskyndelsen af ​​teknologiske programmer knyttet til La Défense.

Uanset om dette er et nyt våbenkapløb eller ej, er det faktum, at adskillige teknologier på få år har etableret sig i hjertet af disse landes militære teknologiske ambitioner og overtager i baggrunden nogle andre præsenteres som revolutionerende. for bare et par måneder siden, ligesom stealth. Hvad er disse nye teknologier, der revolutionerer eller vil revolutionere i de kommende år militær handling såvel som nationernes teknologiske hierarki på global skala?

1- Anvendelser af kvantemekanik

Niels Bohr, far til moderne fysik, plejede at sige, at hvis kvantefysik ikke har chokeret dig dybt, har du ikke forstået det. Der er derfor ikke behov for i et afsnit at forsøge at forklare de fundament og principper, der definerer det. På den anden side er det nyttigt at dvæle ved de meget konkrete anvendelser af fremskridt inden for dette område til design af forsvarsteknologier. Flere programmer er direkte knyttet til denne "underlige" og meget lovende fysik.

superkale Sunway Taihulight kvantelaservåben og rettet energi | Railgun elektrisk kanon | Luftforsvar
Kina har allerede den første superkvanteberegner i drift

Således har adskillige lande forpligtet sig til at udvikle kvantecomputere, som ved hjælp af kvantetilstanden for materie kan transformere en smule, som kan tage 2 former (0 eller 1), til en quBit, som kan tage op til 4 former. åbner et nyt trin i udviklingen af ​​digitale værktøjer med øget effekt ved konstant energiforbrug over for nuværende processorer. Denne genoplivning af computerkraft i et energisk begrænset miljø finder tydeligvis sin plads i moderne våben, som i stigende grad digitaliseres og gradvist inkorporerer mere og mere indbygget efterretnings- og behandlingskapacitet.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Armes Laser et énergie dirigée | Canon électrique Railgun | Défense antiaérienne

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler