Frankrig anvender sine amfibiske helikopterbærere til at håndtere coronavirus i dets oversøiske territorier

I anledning af en pressekonference, der blev afholdt ved afslutningen af ​​besøget på det nye militære felthospital, der blev indsat nær Mulhouse for at aflaste hospitalets strukturer i Grand Est-regionen hårdt ramt af Coronavirus Covid-19-epidemien, præsidenten af republikken Emmanuel Macron annoncerede blandt andet lanceringen af ​​den militære operation "Resilience", der havde til formål at organisere og optimere hærenes midler til at støtte statens indsats og offentlige infrastrukturer, hvoraf den første hospitaler, der står over for virussen. Blandt flagskibsforanstaltningerne under denne operation annoncerede den franske præsident, at Mistral amfibiske helikopterbærer blev sendt i Det Indiske Ocean til støtte for den franske ø Reunion og den amfibiske helikopterbærer Dixmude i Caribien for at støtte øer på de franske Antiller, hvoraf det første øerne Guadeloupe og Martinique. Dette emne blev også behandlet i en artikel udgivet marts 23.

Tidligere på ugen var det den tredje amfibiske helikopterbærer, le Tonnerre, der var rejst til Korsika at evakuere patienter til fastlandet og dermed aflaste hospitalets infrastruktur. Samtidig var luftvåbnets nye A330 MRTT Phoenix, det multifunktionelle tankfly beregnet til at erstatte KC-135 fra 70'erne, som bar flere "Morpheus" -missioner ved at flytte patienter fra Fjernøsten til provinshospitaler mindre mættede i lyset af virusens spredning. Bemærk, at'Tyskland, men også Schweiz og Luxembourg, er også blevet syge Franskmænd fra Grand Est-regionen, hvoraf mange af deres indbyggere arbejder i et af disse 3 lande.

Præsident Emmanuel Macron annoncerede onsdag den 25. marts starten på operationen "Resilience"

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter - fra €1 den første måned

Artikler med fuld adgang er tilgængelige i " Gratis varer“. Abonnenter har adgang til de fulde analyser, nyheder og synteseartikler. Artikler i arkiverne (mere end 2 år gamle) er forbeholdt Premium-abonnenter.

Alle abonnementer er uforpligtende.


Hæld en savoir plus

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW