Disse 10 teknologier, der revolutionerer eller vil revolutionere militær handling (del 2)

Tilbagevenden af ​​spændinger mellem store teknologiske nationer ledsages af intensiv forskning for at udvikle nye teknologier eller anvende teknologier, der er udviklet i de 30 år med relativ fred efter afslutningen af ​​den kolde krig. I den første del af denne artikel, vi beskæftigede os med kvanteapplikationer, elektromagnetisme, kunstig intelligens, nano-teknologier såvel som rettet energivåben. Der er stadig 5 store teknologier, der skal undersøges for at færdiggøre dette panel med 10 teknologier, der vil revolutionere militær handling i de kommende år.

6- Hypervelocity

Hastigheden på fly og missiler havde været et stort problem i 50'erne og 60'erne, en periode, hvor forskning gjorde det muligt for kampfly at nå og overstige Mach 2.-hastigheder. Men fra 70'erne og frem luftfartsteknologi har stødt på to vanskeligheder, der kan sammenlignes med den, der var fremherskende under løbet om at passere lydbarrieren. Faktisk forårsager friktion af luften på flyet ud over Mach 2,8 en betydelig stigning i varmen på frontfladerne, hvilket gradvist skaber et plasma, der omgiver flyet og uigennemsigtigt over for elektromagnetiske bølger. Derudover, fra mach 3, formår konventionelle reaktorer ikke længere at bremse luftstrømmen for at kontrollere forbrændingen af ​​brændstoffet, hvilket gør den termiske reaktion meget ustabil med høj eksplosionsrisiko.

Mig31 fra det russiske luftvåben udstyret med det hypersoniske missil Kinjhal Hypersoniske våben og missiler | Militære droner og robotter | Atomenergi
Først optrådt i foråret 2018 har den luftbårne ballistiske missil Kh47M2 dybt ændret opfattelsen af ​​hypersoniske våben

Disse to faktorer, der var forbundet med faldet i truslen, efter 80'erne gik, førte til stagnation af flyets ydeevne, ligesom for missiler, i næsten 30 år og fremkomsten af ​​sekundære teknologier som stealth. Fly af denne generation overstiger sjældent Mach 2, hvilket favoriserer supercruise i topfart. Derudover førte det hurtige fald i spændingerne mellem NATO og Rusland til et lige så hurtigt tab af interesse for ballistiske missiler, i det mindste i Vesten. I Rusland og Kina fortsatte arbejdet dog med at gyde en ny generation af våbensystemer, der dukkede op fra 2015.


Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Hypersoniske våben og missiler | Militære droner og robotter | Atomenergi

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler