Nye skridt tages for Gripen E / F-programmet, der fortsætter med at udvikle sig

I februar sidste år vi havde afsat en vigtig fil til Gripen E / F, den sidste variant af JAS-39 Gripen udviklet af den svenske Saab i slutningen af ​​den kolde krig. For Saab var indsatsen for Gripen E / F høj: i en let jagerflyramme, der allerede har bevist sin værdi, ønsker den svenske flyproducent at integrere de nyeste teknologiske fremskridt inden for luftkamp. Meget langdistance missiler, diskrete dataforbindelser, AESA-radarer, optronic-kugle og elektronisk krigsførelsessystem: intet blev overladt til tilfældighederne.

Desværre, efter flere kommercielle tilbageslag, herunder annulleringen af ​​den schweiziske ordre i 2014, var Gripen E / F-programmet adskillige år efter planen, og flyet sælges nu kun i Brasilien og Sverige. , selvom Saab har store forhåbninger for det finske og canadiske marked. I dag ser udviklingsprogrammet til det nye Gripen dog endelig ud til at være på et solidt spor. Mens Gripen E-testprogrammet skrider frem med en god hastighed, meddelte Saab faktisk, at den første pladeskæring af den to-sæders Gripen F lige havde fundet sted. Mens vi venter på nyheder fra Finland og Canada, ser det ud til, at Gripen E / F-programmet fortsætter (endelig!) Som planlagt.

Gripen JAS39 Saab News Defense | Jagerfly | Brasilien
Ældre varianter af Gripen, JAS-39 A/B og C/D er allerede blevet eksporteret til Ungarn, Tjekkiet, Sydafrika og Thailand. Stillet over for nye konkurrenter, som f.eks Rafale eller F-16V, kæmper Gripen E/F dog for at etablere sig på det internationale marked.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Brasilien

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

Alle

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler

Meta-forsvar

GRATIS
VIEW