US Air Force B-52H bombefly overgår 100 års operationel karriere med nye motorer

Den 23. april frigav den amerikanske luftvåben et udkast til anmodning om forslag vedrørende erhvervelse af ikke mindre end 608 kommercielle flyreaktorer. Dette sidste trin før offentliggørelsen af ​​udbuddet giver fabrikanter mulighed for bedre at forberede deres forslag. Selvom projektet har et år for sent, den amerikanske luftvåben håber, at de hurtigt kan gå videre til genmotorprogrammet til sin B-52H Stratofortress, der betragtes som strategisk til opretholdelse af dens operationelle kapaciteter.

Nævnt siden slutningen af ​​den kolde krig blev motorskiftet til B-52 konstant afvist af US Air Force, og den tunge bombefly viste sig at være tilstrækkelig effektiv til at imødekomme øjeblikkets behov. I de senere år er det imidlertid blevet tydeligt, at Pratt & Whitney TF33-PW-103 reaktorer, der har været i drift siden 1960'erne, ikke længere kan serviceres efter 2030, hovedsageligt fordi de store lagre af reservedele arvet fra Den kolde krig vil så være opbrugt. Med deres nye motorer skulle de sidste 76 B-52H'er derfor forblive i brug ud over 2050, mere end et århundrede efter de første Stratofortresses trådte i drift!

B 52 i maritime roller Forsvarsnyheder | Strategiske bombefly | Forsvarskontrakter og udbud
B-52 drives af otte TF33-reaktorer. De vil blive erstattet inden for få år med mere økonomiske, lettere og mere effektive motorer.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Strategiske bombefly | Forsvarskontrakter og udbud

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler