Covid-19: Luftforsvaret giver afkald på sine tunge helikoptere, men ikke moderniseringen af ​​dets kapaciteter

For et par måneder siden bekræftes af Aviation Week, at den franske luftvåben var klar til det derefter leje og erhverve CH-47 Chinook tunge helikoptere havde forårsaget en opstand. Det må siges, at behovet for tunge-lift-helikoptere er enormt, især for støtte til franske operationer i Afrika. Med erhvervelsen af ​​et lille antal CH-47'er ville Frankrig da ikke længere have været afhængig af helikoptere, der er indsat af dets allierede, såsom Det Forenede Kongerige eller Danmark.

Desværre, som man kunne forvente, vil den økonomiske krise efter coronavirus højst sandsynligt føre til udsættelse eller aflysning af dette program. Men for flyvevåbnets stabschef ville en sådan meddelelse ikke nødvendigvis være dårlige nyheder. I den nuværende økonomiske kontekst vil erhvervelse af udstyr produceret i Frankrig være en prioritet. Hvilket ville gøre det muligt for luftvåbnet at forudse fornyelsen af ​​sine Puma-transporthelikoptere, men også at fremskynde leveringen af ​​jagerfly Rafale eller A330 MRTT Phénix tankskibe.

CH47 chinook 1 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Transport Luftfart
Efter flere års tøven måtte det franske luftvåben endelig erhverve CH-47'er, ideelle supplementer til sine CN-235 transportfly.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Transport Luftfart

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler