Vil Frankrig erhverve en reel strategisk lufttransportkapacitet?

Få dage efter, at de væbnede styrker anerkendte Frankrigs kritiske afhængighed med hensyn til strategisk lufttransport, anmodede minister Florence Parly Generaldirektoratet for Bevæbning (DGA) at studere en alternativ løsning. Hvad giver et meget positivt syn på de franske væbnede styrkers projektionsevne.

 Hvad angår ”overdreven” strategisk lufttransport (meget store fly), er Frankrig afhængig af NATO SALIS-kontrakten eller af private kontrakter via mægleren ICS. Disse kontrakter har karakteristika for at afhænge af de samme russiske eller ukrainske leverandører. Hjertet i den leverede kapacitet er Antonov 124-flyet, der er i stand til at transportere ca. 80 til 120 ton fragt over henholdsvis 8400 og 4800 km. Disse fly ud over at blive stadig sjældnere produceres ikke længere i dag, den franske strategiske transportflåde trues derfor med forældelse (30 års gennemsnitsalder pr. Fly) eller slid for kort sigt. En situation, der tvinger de franske offentlige myndigheder til at mobilisere for at foregribe en mulig krise.

An124 su35 Forsvarsnyheder | Transport Luftfart | Tankskibe
I de senere år har overdimensioneret lufttransport til fordel for de franske væbnede styrker ofte været udført via private An-124'er, der drives af ukrainske og russiske virksomheder.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Transport Luftfart | Tankfly

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler