Konfronteret med russisk trussel kunne Irland erhverve kampfly

I 1998 trak Irish Air Force (Irish Air Corps) sin Fouga Magister-jet-træningsfly, der købte brugte i Frankrig i 1975, underskrev afslutningen på jetkampfly for Irish Air Legeme. Faktisk var disse Fouga magister, ligesom DeHavilland Vampire T.55 før dem, ikke rigtige krigere, men blot træning af fly, der var i stand til at udføre nogle markante operationer på jorden. Selv i dag opererer Irish Air Corps kun omkring tyve fly, fly og helikoptere kombineret, hovedsageligt dedikeret til rekognosering og redningsopgaver. Dets eneste bevæbnede fly er derfor otte PC-9, der er købt i Schweiz, propellertræningsfly, der er i stand til at bære lette maskingevær og raketter.

I mere end fem år, Irske parlamentarikere diskuterer dog muligheden for at rekonstruere kampfly, der er i stand til at beskytte det nationale luftrum mod mulige angreb fra russiske bombefly og rekognoseringsplan. Og hypotesen blev endnu engang rejst officielt inden for rammerne af Projekt Irland 2040 afsløret af det irske forsvarsministerium. Som i 2016, det væsentligste argument fremført er derfor genopblussen af ​​russiske aktiviteter. Faktisk omgå russiske langstrakte luftfartspatruljer generelt det nordlige Skotland og Irland, før de drejer sydpå mod Biscayabugten og risikerer at invadere luftrummet til enhver tid. Irland, der forbliver et neutralt land.

Irish Air Corps Armed PC 9 Defense News | Jagerfly | Hærens budgetter og forsvarsindsats
For øjeblikket er de otte irske PC-9'er i stand til at bære maskingeværer og raketter til brandstøttemissioner. Flyet og dets våben er imidlertid ude af stand til at udføre aflytningsoperationer, selv mod civile fly.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler