USA godkender salg af E-2D Hawkeye radarfly til den franske flåde

Sidste mandag meddelte det amerikanske udenrigsministerium, at det havde tilladt eksport af 7,5 milliarder dollars i militært udstyr til flere lande rundt om i verden, herunder Israel, Litauen, Argentina og Indonesien. Frankrig var det også påvirket af denne meddelelse, da den amerikanske regering officielt bemyndiger den franske flåde til at erhverve som en del af en FMS (Foreign Military Sales) -procedure tre E-2D Advanced Hawkeye radarfly.

Med tilhørende udstyr kunne kontraktsummen beløbe sig til 2 milliarder dollars (det dobbelte af, hvad der tidligere var annonceret), eller prisen på to destroyere eller en hel flotille af kampfly. Rafale M. På trods af den meget høje pris for et sådant salg, anses erhvervelsen af ​​nye Hawkeyes for strategisk af det franske ministerium for de væbnede styrker.

Marine Nationale E 2C Hawkeye USS John C. Stennis Forsvarsanalyse | Awacs og elektronisk krigsførelse | Hærens budgetter og forsvarsindsats
Fransk E-2C udfører et touch og gå på det amerikanske hangarskib USS Stennis. Mens briterne har vedtaget en helikopter som en ny udkigningsudstyr til luften, bevarer Frankrig en operationel kapacitet meget tæt på den amerikanske flådes kapacitet.

For dyrt E-2D Advanced Hawkeye?


LOGO metaforsvar 70 analyserer forsvar | Awacs og elektronisk krigsførelse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler