Kina investerer 500 milliarder dollars over 10 år for at indhente atomvåben

Ifølge statens websted globaltimes.cn med henvisning til diplomatiske kilder har Beijing underrettet Washington om dets afslag på at deltage i USA-russiske forhandlinger om reduktion af atomvåben i parken. Tværtimod vil Kina anvende hidtil uset og kolossal indsats for at kompensere for sit efterslæb med hensyn til strategiske våben over for USA.

Det skal siges, at den kinesiske fortælling om dette emne er særlig let. Med mindre end 500 nukleare sprænghoveder i brug, spiller Beijing, ligesom Paris, ikke i dag på samme kurs som Washington eller Moskva, der tilpasser næsten 6000 hver. Desuden har Kina ikke de samme relæer som USA til potentielt at indsætte ballistiske våben eller antimissilsystemer nær grænserne for dets potentielle modstandere. Alligevel og meget mere end det russiske 9M29 Novator-system, var det de kinesiske holdninger, der i skyggen tilskyndede De Forenede Stater til at trække sig tilbage fra INF-traktaten, der forbød det, såvel som Rusland, besiddelse og indsættelse af atomvåben i en rækkevidde fra 500 til 2500 km.

Novator 9M729-systemet er kernen i spændingerne mellem USA og Rusland om INF-traktaten. Analyser Défense | Atomvåben | Hærens budgetter og forsvarsindsats
9M729 Novatorsystem udfordret af Washington for frigivelse af INF-traktaten

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Atomvåben | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler