Hviderusland udsender tropper til den russiske grænse for at forhindre "scenarie i ukrainsk stil"

- Annonce -

Forholdet mellem Minsk og Moskva er blevet alvorligt forværret i de seneste uger, da tilgangen til det hviderussiske præsidentvalg afholdes søndag den 9. august. Faktisk beskylder den hviderussiske præsident Alexander Lukashenko i dette indlæg siden 1994 og kæmper for en sjette valgperiode Moskva for at støtte oppositionen, idet han hidtil har bestræbt sig på at stille enhver form for protest til tavshed, ofte med Kremls velsignelse. Men sidstnævnte modsætter sig nu en mere end symbolsk modstand i forhandlinger mellem Minsk og Moskva om unionstraktaten, en aftale underskrevet i 1999, der skulle muliggøre en tæt integration af federalisme mellem de to lande, og som i lang tid tildelte Hviderusland en særlig status i russiske internationale forbindelser.

Men i dag er præsident Lukashenko overbevist om, at Moskva ville forberede sig til at handle i anledning af det kommende valg for at gribe magten i Minsk og dermed skabe en tvungen integration svarende til Krim i 2014. Den 27. juli greb de hviderussiske sikkerhedsstyrker således ind for at arrestere 33 mænd, der blev præsenteret som russiske paramilitærer, der hører til privat militærfirma Wagner, og ankom 3 dage tidligere som en gruppe. Ifølge de hviderussiske myndigheder siges næsten 200 russiske paramilitære at være kommet ind på hviderussisk jord på tærsklen til valget, rejse frygt for militære indsatser, se angreb for at retfærdiggøre russisk militær intervention.

Hviderusland tager levering af ti overhalede MiG 29 jagerfly 640 001 Defense News | Militære alliancer | Hviderusland
De 60.000 stærke hviderussiske væbnede styrker er udstyret med sovjetisk og russisk udstyr, herunder Mig-29 og Su-30 jagerfly, T72-tanks og S-400, Buk og Tor-luftfartøjssystemer.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Militære alliancer | Hviderusland

75% af denne artikel er tilbage at læse,
Abonner for at få adgang til det!

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 6,90 €.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler