Kina intensiverer demonstrationer af magt mod De Forenede Stater

At sige, at spændingerne mellem Beijing og Washington om emnet Kinahavet og Taiwan vokser, ville være en reel underdrivelse, da de to hovedpersoner intensiverer aktioner, der har til formål at vise deres respektive uforsonlighed, såvel som deres beslutsomhed om at gå så langt som muligt. til væbnet konflikt. Og besøg af den amerikanske sundhedsminister Alex Azar i Taipei, deltog stærkt i at øge denne farlige spiral og provokere en meget heftig reaktion fra Beijing.

Annonceret i slutningen af ​​sidste uge uden officiel bekræftelse, er det "overraskende" besøg af den amerikanske sundhedsminister Alex Azar på øen Taiwan virkelig en gestus af stor symbolsk betydning, både for Washington, for øen uafhængig siden 1947, som for de kinesiske myndigheder, der gangede demonstrationerne af magt for at forsøge at få USA til at trække sig tilbage fra det, de betragter som "en intern sag". Faktisk har Beijing altid betragtet øen Taiwan ikke som en uafhængig stat, men som en secessionist øog har aldrig skjult sin ambition om at bringe den tilbage i den nationale fold. Men siden præsident Xi Jinping kom til magten i 2012, er den hidtil baserede diskurs baseret på en subtil blanding af internationalt pres og fleksible krav hurtigt radikaliseret for at vige for truslen om væbnet intervention for at genoptage. med magt, om nødvendigt, den secessionistiske bastion.

J10C Aircraft Defense News | Amfibieangreb | Jagerfly
J10-krigere ledsaget af tunge J11-krigere tvang Taiwan Air Defense til at tage fart, da den amerikanske sundhedsminister mødte den taiwanesiske præsident i Taipei.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Logo Metadefense 93x93 2 Actualités Défense | Assaut amphibie | Aviation de chasse

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler