Indiske Su-30MKI'er skal udstyres med franske MICA luft-til-luft-missiler

- Annonce -

Ifølge webstedet newindianexpress.com, ville det indiske luftvåben have gennemført en testkampagne med levende ild mod luftmål fra MICA luft-til-luft missilet fra et af dets Sukhoi Su-30MKI tunge jagerfly, sideløbende med testene af det nye russiske R-77 missil . Efter disse tests meddelte IAF, at det franske missil snart ville blive udstyret ud over fly Rafale og Mirage 2000 i, dets Su-30MKI, for at styrke jagerflyets aflytnings- og luftkampsevner, som i dag udgør rygraden i den indiske luftmagt. Den indiske generalstabs ønske om at udstyre et fly af russisk oprindelse med et europæisk missil er ikke nyt, eftersom spørgsmålet blev rejst i 2016, hvor Indien erhvervede næsten 500 MICA-missiler fra MBDA for at udstyre dets moderniserede Mirage 2000'er, og det i februar 2019, meddelte IAF udstyr det samme Su-30MKI med det britiske ASRAAM kortdistancede Air-Air-missil fra det samme europæiske missilskib MBDA.

Men det er sandsynligvis denBalakot luftindgreb over Kashemir, som førte IAF til at fremskynde sit program for at udstyre sine Su-30'ere med det franske missil. Faktisk var den 26. februar 2019 tyve pakistanske krigere modstandere af ti indiske fly, i hvad der forbliver den vigtigste luftkamp i de sidste 20 år, hvilket resulterede i tab af en F16D på den pakistanske side og af en Mig21 Bison på den indiske side. Under dette engagement stod to moderniserede Mirage 2000'ere, hver udstyret med 6 MICA-missiler, over for 4 pakistanske JF-17, der eskorterede 4 mirage V og 4 mirage III, og formåede at tvinge deres modstandere til at skyde deres luft-til-jord-missiler ud over deres maksimal rækkevidde og at vende om takket være missilets engagementskapaciteter kombineret med RDY 2-radaren i Mirage 2000 i en kamp uden for visuelt område (BVR). På samme tid gjorde et par Su-30MKI det samme mod 4 F16C og 4 F16D uden at lykkes med at opnå tilstrækkeligt gyldige skydeløsninger med deres AA-12 'Adder' (RVV-AE), men i tvinger F16C'erne til at affyre deres AIM-120 C5'er ved maksimal indgrebsafstand, med ekstrem lav chance for at ramme deres mål.

mirage 2000 6 glimmer Nyheder Forsvar | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt
I sin luftoverlegenhedskonfiguration bærer Mirage 2000-5 ligesom den indiske 2000 i 4 radarstyrede MICA'er og 2 infrarøde guidede MICA'er samt to eller tre ekstra dåser efter behov.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Jagerfly | Indo-pakistansk konflikt

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler