Grækenland angiveligt i samtaler med London for Royal Navy Type 23 fregatter

- Annonce -

Den hellenske flåde lider af en grusom mangel på fregatter og tunge korvetter for at være i stand til at klare den planlagte stigning af den tyrkiske flåde i et så komplekst teater som Det Ægæiske Hav. Dette er grunden til, at Athen på trods af den begrænsede budgetkapacitet i flere år har søgt at erhverve nye skibe, hvad enten de er nye eller brugte. For en måned siden annoncerede de græske og israelske myndigheder oprettelsen af ​​et joint venture til at bygge den nye klasse af Themistocles korvetter, baseret på Sa'ar 72-modellen, fra den israelske gruppe Israel Shipyards. Men disse 800 ton skibe, hvis de opfylder den hellenske flådes behov for overfladekrigsførelse, har ingen anti-ubåd eller anti-fly kapacitet ud over selvforsvar. Det er derfor vigtigt for Athen at styrke sin flåde i disse to områder, hvilket kræver større skibe og derfor dyrere.

De græske og franske myndigheder har forhandlet i flere år om dette emne, indledningsvis omkring FREMM fregatterne, derefter FDI-modellen. Grækenland havde endda underskrevet en hensigtserklæring herom, og den bibeholdte endelige konfiguration tilbød betydelig kapacitet både i luftfartøjskrig med 24 Aster 30-missiler, anti-ubådskrig med CAPTAS-ekkolodssuite og styrkeprojektion med 8 MdCN-krydsermissiler, ud over de traditionelle 8 anti-skibsmissiler MM40 Block IIIc Exocet. Men forhandlingerne mellem Paris og Athen er tilsyneladende i dag i en blindgyde, Frankrig ikke er i stand til at tilbyde en finansieringsløsning, der er tilpasset Grækenland, og den samlede pris for erhvervelse af de 2 fregatter er steget kraftigt efter græske anmodninger og nåede nu 2,5 mia. €, selvom ud over landets budgetkapacitet.

Græske IDF-forsvarsnyheder | Brugt forsvarsudstyr | Overfladeflåde
De franske FDI fregatter er utvivlsomt den model, der passer bedst til den nuværende og fremtidige behov for den hellenske flåde. Men det franske tilbud synes uforeneligt med virkeligheden i de græske finanser.

LOGO meta forsvar 70 Forsvarsnyheder | Brugt forsvarsudstyr | Overfladeflåde

Resten af ​​denne artikel er kun til abonnenter

- Annonce -

De Klassiske abonnementer give adgang til
alle artikler uden reklame, fra €1,99.


Nyhedsbrev abonnement

Tilmeld dig Meta-Defense nyhedsbrev at modtage
seneste modeartikler dagligt eller ugentligt

- Annonce -

For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler