Rusland forbereder T-14 Armata udskiftning til 2040

Efter de russiske T80-kampvogns fiaskoer, der kom ind i Grozny i 1994 under den første tjetjenske krig, og den amerikanske Abrams, der var involveret i de irakiske guerillaer, forudsagde mange eksperter den kommende afslutning på Battle Tank-konceptet, et tungt bevæbnet og beskyttet pansret køretøj beregnet til at bryde igennem fjendens linjer både ved dets ildkraft og dets psykologiske indvirkning. Ifølge dem fordømmer de fremskridt, der er registreret med antitankvåben og vektorerne, der bruger dem, effektiviteten af ​​disse våbensystemer til fordel for langt mere mobile pansrede køretøjer og luft-land-aktiver.

Det er klart, at den russiske generalstab ikke deler denne påskønnelse af fremtiden. Ikke kun var Rusland det første land og stadig i dag det eneste, der faktisk udviklede sig en ny generation af hovedkamptanke, T-14 Armata-serien, officielt præsenteret for første gang under sejrsparaden den 9. maj 2015 på Den Røde Plads, og som skal gå i tjeneste i de første russiske enheder fra 2021, men landet har forpligtet sig til at modernisere en væsentlig del af dens eksisterende hovedkamptanke T72, T80 og T90, for at gøre dem til formidable modstandere på slagmarken. Og i dag, på trods af deres økonomiske begrænsninger, har de russiske hære stadig den største formation af moderne tunge kampvogne i tjeneste, mens flåderne i Europa er atrofieret til næsten symbolske niveauer, Frankrig har ikke kun 225 Leclerc kampvogne i tjeneste, Tyskland 360 Leopard 2 og Britain 160 Challenger 2.

T90MS Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
Eksporteret til 8 lande, herunder Indien og Egypten, er T90 i dag en af ​​de mest eksporterede kampvogne i verden efter amerikaneren Abrams og Leopard 2 tysk.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler