Beijing siger, at USA har krydset den røde linje i Taiwan

Spændinger mellem Washington og Beijing har krydset en ny kritisk tærskel de seneste dage, ifølge den kinesiske statspresse. Ifølge oplysninger offentliggjort af Think Tank South China Sea Strategic Situation Probing Initiative (SCSPI), der er baseret i Beijing, ville et US Navy EP-3E rekognosceringsfly faktisk have taget af fra en luftbase placeret på øen Taiwan, for derefter at vende tilbage til Japan, blev hans mission afsluttet. Imidlertid er indsættelsen af ​​militære midler og især tunge militære midler på øen Taiwan betragtes som en ufremkommelig rød linje af de kinesiske myndigheder, til det punkt, at de gennem militæreksperter, der blev interviewet af den kinesiske officielle presse, lod det vide, at de nu overvejede det De Forenede Stater forsøgte bevidst at fremkalde et væbnet svar fra Beijing, der de facto udgør en casus belli og en krig mellem de to supermagter.

Hypotesen om en væbnet konfrontation mellem Kina og USA bliver mere fremtrædende hver dag, både i Washington og i Beijing. Citering af Song Zhongping, en kinesisk militærekspert, det engelsksprogede statslige websted globaltimes.cn forklarer, at i modsætning til hvad de taiwanske myndigheder sagde mandag, havde PLA nu de nødvendige midler til at gribe øen militært, og at modstanden fra de taiwanske styrker ikke udgjorde en væsentlig hindring for den kinesiske militærmagt. Derudover ville de kinesiske væbnede styrker fra nu af på en meget seriøs måde forudse muligheden for en amerikansk militær intervention for at støtte Taiwan, hvad enten det er fra de japanske baser i det amerikanske luftvåben eller fra De Forenede Staters hangarskibe. 'US Navy.

EP 3E Vædderen stationcar USN Defense News | Awacs og elektronisk krigsførelse | FORENEDE STATER
Den amerikanske flåde har stadig 5 EP-3E elektroniske rekognosceringsfly, som snart vil blive erstattet af mandlige droner

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsnyheder | Awacs og elektronisk krigsførelse | FORENEDE STATER

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler