I mangel af MGCS kunne Polen vende sig til K2 Black Panther sydkoreansk

- Annonce -

Sidste februar foreslog præsident Emmanuel Macron under sit officielle besøg i Polen, at Paris og Berlin kunne acceptere Warszawa i MGCS-programmet, beregnet til at designe og fremstille den fremtidige afløser for de franske Leclerc kampvogne og Leopard 2 tysk inden 2035. Men siden da synes intet at have ændret sig i denne sag. Tværtimod, ekko fra Polen foreslår nu, at den polske deltagelse i det fransk-tyske program ikke længere var relevant. Sydkoreanske Hyundai anvender nu skatte af overtalelse for at få Warszawa interesseret i sin nye K2 Black kampvogn Panther, hvis konstruktion blev genoptaget for et par måneder siden.

Målet for de polske hære er i første omgang at udskifte de omkring 500 T72 og PT91 tunge kampvogne, der er arvet fra sovjetperioden, og hvis operationelle præstationer begynder at vise årenes vægt på trods af de moderniseringsfaser, de har gennemgået. Senere bliver det også nødvendigt at udskifte de cirka 250 tanke Leopard 2 A4/5 erhvervet brugt fra den tyske hær, og som skal forlade aktiv tjeneste i løbet af det næste årti. Det samlede volumen på 750 til 800 kampvogne, som Polen faktisk repræsenterer, har faktisk nok til at stimulere appetitten, især da meget få lande i verden planlægger at anskaffe sig sådan en flåde af kampvogne i det kommende årti.

PT 91 Twardy MBT Warszawa Brigade Defense News | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
PT91 er en lokal produktion afledt af T72M1, som blev taget i brug hos de polske hære i 1995.

Warszawa er tilsyneladende afsluttet med sin vilje til at "gøre alt for sig selv", som det var tilfældet for nogle få år siden, da landets myndigheder fejlagtigt mente, at forsvarsindustrien polsk kunne design alene en ny generation kamptank, PL-01. Til dette henvendte de polske myndigheder sig til den sydkoreanske Hyundai Rotem og dens K2 Black tunge tank Panther, og indledte bilaterale drøftelser i januar i år med henblik på at underskrive et industrielt partnerskab om at bygge og eksportere den sydkoreanske tank. Warszawa mener, at flere østeuropæiske lande, såsom Slovakiet eller Tjekkiet, kunne være interesseret i dette pansrede køretøj.

- Annonce -

Designet mellem 1995 og 2008 til at tage over fra K1, kom den tunge kampvogn K2 i drift i 2014 i den sydkoreanske hær, som i dag har en flåde på omkring hundrede pansrede køretøjer, af de 260, der er bestilt til dato. Med en masse på 55 tons er K2 mere i kategorien mobile tunge tanke, som den franske Leclerc eller den russiske T90, og ikke i den for supertunge kampvogne, som den amerikanske M1 Abrams eller Leopard 2 tysk. Ud over dens sammensatte keramiske panser er der tilføjet NERA (multi-impact) reaktiv panser samt et Soft-Kill beskyttelsessystem inklusive radar jammer, laserdetektor og røgkaster. Den skulle også snart være udstyret med et sydkoreansk hard-kill system, designet specielt til tanken. Dens 120 mm 55 kaliber kanon kan affyre alle typer standard vestlige granater, såvel som den koreanske Smart Top-Attack Munition eller KSTAM, som tillader langdistance ballistisk ild (op til 8 km), idet ammunitionen er udstyret med en faldskærm og en søgende for at finde sit mål.

KSTAM ammunition Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
KSTAM-ammunitionen tillader, at der udføres langtrækkende ballistisk antitank-ild, hvor ammunitionen udråber en faldskærm og styrer sig mod sit mål.

Produktionen af ​​K2 blev suspenderet mellem 2017 og 2019 efter de vanskeligheder, som den sydkoreanske industri stødte på for at give en transmission og en motor, der var kraftig og pålidelig nok til at udstyre pansret køretøj. Den første serie på 100 tanke leveret mellem 2015 og 2017 var på sin side udstyret med tyske komponenter. I maj 2019 kunne produktionen genoptages, både for den anden batch udstyret med en sydkoreansk transmission og en tysk motor, og for den tredje batch, denne gang udstyret med helt nationale komponenter. I sin endelige version er K2 udstyret med en 27-cylindret, væskekølet Doosan DV12K-motor, der leverer 1.500 hk, hvilket giver et tilfredsstillende forhold mellem effekt og vægt på 27 hk pr. Ton og giver tanken mulighed for at nå topfart. 70 km på vejen og 50 km på ufærdig jord.

Leopard 2 norge Forsvarsnyheder | MBT kampvogne | Konstruktion af pansrede køretøjer
Krauss-Maffei Wegman er den eneste europæiske producent, der i dag tilbyder nye kampvogne med Leopard 2.

Ligesom den tyrkiske Altay-tank, der stammer fra K2, hvorfra den tager flere komponenter, herunder fremdriftssystemet, Black Panther kommer på et voksende kamptankmarked, mens det vestlige udbud på dette område samtidig er på sit laveste. Blandt de traditionelle producenter af europæiske tunge pansrede køretøjer er der faktisk kun Tyskland tilbage i dag, og det er meget tungt, meget dyrt og meget effektivt. Leopard 2 A7+ som er i stand til at reagere på en ny ordre. Ligesom Tyskland har Frankrig og Storbritannien faktisk demonteret deres Leclerc- og Challenger 2-linjer i mange år, men KMW har bevaret en begrænset produktionskapacitet, så det kan reagere på de seneste kontrakter, som f.eks. den ungarske ordre fra 2019 for 44 Leopard 2A7+ og 12 Leopard 2A4. Samtidig har Rusland, den største potentielle trussel i Europa, der muligvis kræver brug af tunge tanke, flere linjer til at producere T90'ere og nu nye T14'er eller til at modernisere T72'er og T80'ere i flåden. Denne situation skabte et ægte "call for air" i Europa og især i Østeuropa for en ny model af moderne og "billige" tanke, hvor K2 blev tilbudt omkring 8,5 mio. € pr. Enhed. . Det kan godt være, at parret Polen-Sydkorea nu er i en stærk position på dette marked.

- Annonce -

For yderligere

1 KOMMENTAR

Kommentarer er lukket.

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler