Genopretningsplan: de franske myndigheders mistede mulighed for dens forsvarsindustri og dens hære

Den 3. september 2020 fremlagde den franske regering sin genopretningsplan for at tackle de økonomiske konsekvenser af COVID19-krisen, der har ramt virksomheder og job i landet hårdt. Hvis flertallet af industrielle og økonomiske sektorer faktisk er begavet til at forsøge at bevare det, der kan bevares, og transformere det, der skal være, ingen meddelelser blev fremsat vedrørende den nationale forsvarsindustri, alligevel den mest effektive statsinvestering med hensyn til jobskabelse og budgetafkast for staten. Når de blev spurgt om emnet, mente de franske myndigheder, at investeringsplanen som følge af den nuværende militære planlægningslov allerede udgjorde stor støtte til denne sektor, som staten havde ydet.

Hvis denne tale rent politisk set giver mening, er den nationale forsvarsindustri en af ​​de største modtagere af planen for forhøjelse af forsvarsudgifter vedtaget af den militære programmeringslov 2019-2025 med en global ramme, der vil være steget med næsten 20 mia. euro over hele perioden, er det ikke desto mindre rigtigt, at dette er en reel forpasset mulighed for regeringen at omdirigere visse kreditter til industrielle programmer og strukturering for hele landet, som det kan være de største forsvarsprogrammer. Dette er, hvordan de massive franske investeringer for at skabe national afskrækkelse i 60'erne og 70'erne, især omkring Le Redoutable-klassen af ​​atomubåde, der lancerer et køretøj, konditionerede teknologierne, der gjorde det muligt at føde programmet. rum, som gav Frankrig en nøglerolle inden for civil luftfart, og endda som tillod at drive den første TGV.

Le Redoutable Fr analyserer forsvar | Hærens budgetter og forsvarsindsats | Våbeneksport
Ligesom Frankrig havde det første klasse SSBN Le Redoutable-program økonomiske og teknologiske konsekvenser, der kunne sammenlignes med Apollo-programmets for USA.

Der er 75 % af denne artikel tilbage at læse. Abonner for at få adgang til den!

Metadefense Logo 93x93 2 Forsvarsanalyse | Forsvarets budgetter og forsvarsindsats | Våbeneksport

De Klassiske abonnementer give adgang til
artikler i deres fulde versionOg uden reklame,
fra 1,99 €.


For yderligere

SOCIALE NETVÆRK

Sidste artikler